Spaghetti w winnym sosie pomidorowym
uwielbiampl
Pyszne danie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
484
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszne danie.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
30 wino czerwone
400 g makaron lubella spaghetti
4 szt. czosnek
3 szt. papryczka chili
2 szt. pomidory krojone łowicz
1 szt. świeża bazylia
1 łyżka anchois
Przygotowanie
Najpierw przysmażamy na oliwie grubo posikany czosnek i skruszone papryczki. Kiedy czosnek będzie miał złotawy kolor, dodajemy łyżkę pasty anchovis i mieszamy zawartość patelni. Następnie dodajemy czerwone wino, zwiększamy ogień i czekamy chwilę aż odparuje.
Gotujemy makaron al dente. Do czosnku, papryki i anchovis dodajemy pomidory i gotujemy ok. 10 minut na średnim ogniu.
Do makaronu dodajemy sos i przed podaniem posypujemy świeżą bazylią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
484
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.