Spaghetti w winnym sosie pomidorowym
uwielbiampl
Pyszne danie.
1
0 / 0
Pyszne danie.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
30 wino czerwone
400 g makaron lubella spaghetti
4 szt. czosnek
3 szt. papryczka chili
2 szt. pomidory krojone łowicz
1 szt. świeża bazylia
1 łyżka anchois
Przygotowanie
1
Najpierw przysmażamy na oliwie grubo posikany czosnek i skruszone papryczki. Kiedy czosnek będzie miał złotawy kolor, dodajemy łyżkę pasty anchovis i mieszamy zawartość patelni. Następnie dodajemy czerwone wino, zwiększamy ogień i czekamy chwilę aż odparuje.
2
Gotujemy makaron al dente. Do czosnku, papryki i anchovis dodajemy pomidory i gotujemy ok. 10 minut na średnim ogniu.
3
Do makaronu dodajemy sos i przed podaniem posypujemy świeżą bazylią.