Spaghetti w winnym sosie pomidorowym

uwielbiampl
Spaghetti w winnym sosie pomidorowym

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne danie.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

30 wino czerwone

400 g makaron lubella spaghetti

4 szt. czosnek

3 szt. papryczka chili

2 szt. pomidory krojone łowicz

1 szt. świeża bazylia

1 łyżka anchois

Przygotowanie


Najpierw przysmażamy na oliwie grubo posikany czosnek i skruszone papryczki. Kiedy czosnek będzie miał złotawy kolor, dodajemy łyżkę pasty anchovis i mieszamy zawartość patelni. Następnie dodajemy czerwone wino, zwiększamy ogień i czekamy chwilę aż odparuje.

Gotujemy makaron al dente. Do czosnku, papryki i anchovis dodajemy pomidory i gotujemy ok. 10 minut na średnim ogniu.

Do makaronu dodajemy sos i przed podaniem posypujemy świeżą bazylią.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

484

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

94

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły