Spaghetti w winnym sosie pomidorowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Spaghetti w winnym sosie pomidorowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975246637.jpeg&w=3840&q=75)
Spaghetti w wersji nieco wzbogaconej:)Prócz tradycyjnych składników są tu także ostre papryczki.Baaardzo dobra potrawa
0
0 / 0
Spaghetti w wersji nieco wzbogaconej:)Prócz tradycyjnych składników są tu także ostre papryczki.Baaardzo dobra potrawa
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
30 wino czerwone
400 g spaghetti
4 szt. czosnek
3 szt. suszone ostre papryczki
1 szt. bazylia świeża
2 szt. pomidory krojone łowicz
1 łyżka pasta anchovis
Przygotowanie
Najpierw przysmażamy grubo posikany czosnek i skruszone papryczki na oliwie. Kiedy czosnek będzie miał złotawy kolor, dodajemy łyżkę pasty anchovis i mieszmy zawartość patelni. Następnie podlewamy czerwonym winem, zwiększamy ogień i czekamy chwilę aż odparuje.
Gotujemy makaron al dente. Do czosnku, papryki i anchovis dodajemy pomidory i gotujemy ok. 10 minut na średnim ogniu.
Dodajemy sos do makaronu i przed podaniem posypujemy świeżą bazylią.