Spaghetti w winnym sosie pomidorowym

m7

Spaghetti w wersji nieco wzbogaconej:)Prócz tradycyjnych składników są tu także ostre papryczki.Baaardzo dobra potrawa
Wartości odżywcze na porcję
Energia
544
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Spaghetti w wersji nieco wzbogaconej:)Prócz tradycyjnych składników są tu także ostre papryczki.Baaardzo dobra potrawa
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
30 wino czerwone
400 g spaghetti
4 szt. czosnek
3 szt. suszone ostre papryczki
1 szt. bazylia świeża
2 szt. pomidory krojone łowicz
1 łyżka pasta anchovis
Przygotowanie
Najpierw przysmażamy grubo posikany czosnek i skruszone papryczki na oliwie. Kiedy czosnek będzie miał złotawy kolor, dodajemy łyżkę pasty anchovis i mieszmy zawartość patelni. Następnie podlewamy czerwonym winem, zwiększamy ogień i czekamy chwilę aż odparuje.
Gotujemy makaron al dente. Do czosnku, papryki i anchovis dodajemy pomidory i gotujemy ok. 10 minut na średnim ogniu.
Dodajemy sos do makaronu i przed podaniem posypujemy świeżą bazylią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
544
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.