Spaghetti w winnym sosie pomidorowym

m7
Spaghetti w winnym sosie pomidorowym

0

0 / 0

Spaghetti w wersji nieco wzbogaconej:)Prócz tradycyjnych składników są tu także ostre papryczki.Baaardzo dobra potrawa

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

30 wino czerwone

400 g spaghetti

4 szt. czosnek

3 szt. suszone ostre papryczki

1 szt. bazylia świeża

2 szt. pomidory krojone łowicz

1 łyżka pasta anchovis

Przygotowanie


1

Najpierw przysmażamy grubo posikany czosnek i skruszone papryczki na oliwie. Kiedy czosnek będzie miał złotawy kolor, dodajemy łyżkę pasty anchovis i mieszmy zawartość patelni. Następnie podlewamy czerwonym winem, zwiększamy ogień i czekamy chwilę aż odparuje.

2

Gotujemy makaron al dente. Do czosnku, papryki i anchovis dodajemy pomidory i gotujemy ok. 10 minut na średnim ogniu.

3

Dodajemy sos do makaronu i przed podaniem posypujemy świeżą bazylią.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły