Spaghetti w szafranowym sosie z owocami morza
admin_1
Znudził Ci się polski schabowy? Na mielonego nie możesz już patrzeć? Mamy dla Ciebie idealną propozycję - obiad na śródziemnomorską nutę. Sprawdź spaghetti w szafranowym sosie z owocami morza. Buon appetito!
1
0 / 0
Znudził Ci się polski schabowy? Na mielonego nie możesz już patrzeć? Mamy dla Ciebie idealną propozycję - obiad na śródziemnomorską nutę. Sprawdź spaghetti w szafranowym sosie z owocami morza. Buon appetito!
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
200 g makaron malma spaghetti
200 g mieszanka owoców morza
1 szczyp. szafran
100 białe wino
50 g groszek zielony
0.50 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula czerwona
100 g masło
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. oliwa z oliwek
1 pęcz. natka pietruszki
0.50 szt. cytryna
Przygotowanie
Szafran namaczamy w winie. Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta.
Na oliwie z oliwek przesmażamy owoce morza oraz groszek, posiekaną cebulę i paprykę. Dodajemy wino z szafranem i przez chwilę dusimy. Następnie dokładamy do tego makaron i zimne masło.
Całość mieszamy do momentu, w którym makaron połączy się z sosem. Danie podajemy posypane natką pietruszki i z cząstką cytryny.