Spaghetti w szafranowym sosie z owocami morza

admin_1
Spaghetti w szafranowym sosie z owocami morza

1

0 / 0

Znudził Ci się polski schabowy? Na mielonego nie możesz już patrzeć? Mamy dla Ciebie idealną propozycję - obiad na śródziemnomorską nutę. Sprawdź spaghetti w szafranowym sosie z owocami morza. Buon appetito!

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

200 g makaron malma spaghetti

200 g mieszanka owoców morza

1 szczyp. szafran

100 białe wino

50 g groszek zielony

0.50 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula czerwona

100 g masło

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. oliwa z oliwek

1 pęcz. natka pietruszki

0.50 szt. cytryna

Przygotowanie


1

Szafran namaczamy w winie. Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta.

2

Na oliwie z oliwek przesmażamy owoce morza oraz groszek, posiekaną cebulę i paprykę. Dodajemy wino z szafranem i przez chwilę dusimy. Następnie dokładamy do tego makaron i zimne masło.

3

Całość mieszamy do momentu, w którym makaron połączy się z sosem. Danie podajemy posypane natką pietruszki i z cząstką cytryny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1806

kcal

Białka

56

gram

Węglowodany

168

gram

Tłuszcze

90

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły