Spaghetti w sosie śmietanowym z mrożonymi warzywami

lubella
Spaghetti  w sosie śmietanowym z mrożonymi warzywami

1

0 / 0

Błyskawiczny makaron pełen warzyw w kremowym sosie śmietanowym. Koniecznie wypróbuj na obiad, kiedy nie masz pomysłu co zjeść.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 g makaron spaghetti lubella

120 g brokuły mrożone

120 g marchewka mrożona

4 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

2 łyżecz. masło klarowane

1 łyżecz. przyprawa do kurczaka

Przygotowanie


1

Na rozgrzanym maśle klarowanym zeszklić cebulę, dodać sprasowany czosnek, chwilę podsmażyć i wrzucić mrożone warzywa.

2

Doprawić przyprawą do kurczaka, wlać 1 szklankę rosołu i gotować do miękkości warzyw.

3

Pod koniec wlać śmietankę.

4

Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, odcedzić, przełożyć do warzyw i razem podgotować, około 1 minuty, aż sos lekko zgęstnieje i smaki się połączą.

5

Gotowe danie posypać zieleniną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

354

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

69

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły