Spaghetti w sosie śmietanowym z mrożonymi warzywami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Spaghetti w sosie śmietanowym z mrożonymi warzywami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977381919.jpeg&w=3840&q=75)
Błyskawiczny makaron pełen warzyw w kremowym sosie śmietanowym. Koniecznie wypróbuj na obiad, kiedy nie masz pomysłu co zjeść.
1
0 / 0
Błyskawiczny makaron pełen warzyw w kremowym sosie śmietanowym. Koniecznie wypróbuj na obiad, kiedy nie masz pomysłu co zjeść.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 g makaron spaghetti lubella
120 g brokuły mrożone
120 g marchewka mrożona
4 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
2 łyżecz. masło klarowane
1 łyżecz. przyprawa do kurczaka
Przygotowanie
Na rozgrzanym maśle klarowanym zeszklić cebulę, dodać sprasowany czosnek, chwilę podsmażyć i wrzucić mrożone warzywa.
Doprawić przyprawą do kurczaka, wlać 1 szklankę rosołu i gotować do miękkości warzyw.
Pod koniec wlać śmietankę.
Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, odcedzić, przełożyć do warzyw i razem podgotować, około 1 minuty, aż sos lekko zgęstnieje i smaki się połączą.
Gotowe danie posypać zieleniną.