Spaghetti w sosie pieczarkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Spaghetti w sosie pieczarkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6024-1702057900858.jpeg&w=3840&q=75)
Polecamy sprawdzony przepis na makaron z pieczarkami. Smak dania podkreśla podsmażana cebula i świeża – aromatyczna natka pietruszki. To propozycja doskonała na kolacje we dwoje, ale i rodzinny, pyszny obiad.
1
4.7 / 3
Polecamy sprawdzony przepis na makaron z pieczarkami. Smak dania podkreśla podsmażana cebula i świeża – aromatyczna natka pietruszki. To propozycja doskonała na kolacje we dwoje, ale i rodzinny, pyszny obiad.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella spaghetti
250 g pieczarek
200 śmietanka 30%
1 szt. cebula duża
1 pęcz. natka pietruszki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 łyżka olej
Przygotowanie
Ugotuj makaron al dente zgodnie instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj cebulę pokrojoną w piórka i usmaż ją. Następnie dodaj pieczarki pokrojone w plasterki.
Kiedy cebula i pieczarki będą już miękkie wlej śmietankę. Wszystko ze sobą wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez chwilę aż sos zgęstnieje. Następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Ugotowany makaron wymieszaj z sosem.