Spaghetti w sosie pieczarkowym
Lubella
Spaghetti w sosie pieczarkowym to idealny wybór na obiad dla całej rodziny. Jest wyjątkowo prosty i szybki w przygotowaniu. Z pewnością zasmakuje wszystkim fanom kremowych dań. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
746
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
78
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.5 / 70
Spaghetti w sosie pieczarkowym to idealny wybór na obiad dla całej rodziny. Jest wyjątkowo prosty i szybki w przygotowaniu. Z pewnością zasmakuje wszystkim fanom kremowych dań. Życzymy smacznego!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella spaghetti
250 g pieczarki
200 śmietanka 30%
1 pęcz. natka pietruszki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżka olej
Przygotowanie
Ugotuj makaron al dente zgodnie instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj cebulę pokrojoną w piórka i usmaż ją. Następnie dodaj pieczarki pokrojone w plasterki.
Kiedy cebula i pieczarki będą już miękkie wlej śmietankę. Wszystko ze sobą wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez chwilę aż sos zgęstnieje. Następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Ugotowany makaron wymieszaj z sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
746
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
78
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.