Spaghetti w sosie pieczarkowym

Lubella
Spaghetti w sosie pieczarkowym

Średnia 3.5 / 70

Oceń!

Spaghetti w sosie pieczarkowym to idealny wybór na obiad dla całej rodziny. Jest wyjątkowo prosty i szybki w przygotowaniu. Z pewnością zasmakuje wszystkim fanom kremowych dań. Życzymy smacznego!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella spaghetti

250 g pieczarki

200 śmietanka 30%

1 pęcz. natka pietruszki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżka olej

Przygotowanie


Ugotuj makaron al dente zgodnie instrukcją na opakowaniu.

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj cebulę pokrojoną w piórka i usmaż ją. Następnie dodaj pieczarki pokrojone w plasterki.

Kiedy cebula i pieczarki będą już miękkie wlej śmietankę. Wszystko ze sobą wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez chwilę aż sos zgęstnieje. Następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Ugotowany makaron wymieszaj z sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

746

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

78

gram

Tłuszcze

39

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły