Spaghetti w sosie pieczarkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1709025555625.png&w=3840&q=75)
Lubella
![Spaghetti w sosie pieczarkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1709542910850.jpg&w=3840&q=75)
Spaghetti w sosie pieczarkowym to idealny wybór na obiad dla całej rodziny. Jest wyjątkowo prosty i szybki w przygotowaniu. Z pewnością zasmakuje wszystkim fanom kremowych dań. Życzymy smacznego!
0
3.5 / 70
Spaghetti w sosie pieczarkowym to idealny wybór na obiad dla całej rodziny. Jest wyjątkowo prosty i szybki w przygotowaniu. Z pewnością zasmakuje wszystkim fanom kremowych dań. Życzymy smacznego!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella spaghetti
250 g pieczarki
200 śmietanka 30%
1 pęcz. natka pietruszki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżka olej
Przygotowanie
Ugotuj makaron al dente zgodnie instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj cebulę pokrojoną w piórka i usmaż ją. Następnie dodaj pieczarki pokrojone w plasterki.
Kiedy cebula i pieczarki będą już miękkie wlej śmietankę. Wszystko ze sobą wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez chwilę aż sos zgęstnieje. Następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Ugotowany makaron wymieszaj z sosem.