Spaghetti w sosie diabelskim
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Spaghetti w sosie diabelskim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5385-1702057832741.jpeg&w=3840&q=75)
Pokochasz anchois :)
2
0 / 0
Pokochasz anchois :)
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
500 g pomidory krojone łowicz
250 g oliwki czarne
500 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno
2 szt. ząbek czosnku
0.50 szt. papryka czerwona
4 szt. fileciki anchois
2 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka kapary
Przygotowanie
1
Pomidory pokrój na kawałki, posiekaj oliwki.
2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek (cały) i rozdrobnioną papryczkę.
3
Zezłocone ząbki czosnku wyjmij i wrzuć anchois.
4
Duś na wolnym ogniu.
5
Dodaj oliwki, kapary i pomidory. Jeżeli trzeba dopraw solą.
6
Ugotuj spaghetti i przełóż na półmisek, polej sosem i ozdób całymi oliwkami.