Spaghetti w sosie diabelskim

m7
Spaghetti w sosie diabelskim

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pokochasz anchois :)

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

500 g pomidory krojone łowicz

250 g oliwki czarne

500 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno

2 szt. ząbek czosnku

0.50 szt. papryka czerwona

4 szt. fileciki anchois

2 łyżka oliwa z oliwek

2 łyżka kapary

Przygotowanie


Pomidory pokrój na kawałki, posiekaj oliwki.

Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek (cały) i rozdrobnioną papryczkę.

Zezłocone ząbki czosnku wyjmij i wrzuć anchois.

Duś na wolnym ogniu.

Dodaj oliwki, kapary i pomidory. Jeżeli trzeba dopraw solą.

Ugotuj spaghetti i przełóż na półmisek, polej sosem i ozdób całymi oliwkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

569

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

90

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły