Spaghetti w sosie diabelskim

m7
Spaghetti w sosie diabelskim

2

0 / 0

Pokochasz anchois :)

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

500 g pomidory krojone łowicz

250 g oliwki czarne

500 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno

2 szt. ząbek czosnku

0.50 szt. papryka czerwona

4 szt. fileciki anchois

2 łyżka oliwa z oliwek

2 łyżka kapary

Przygotowanie


1

Pomidory pokrój na kawałki, posiekaj oliwki.

2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek (cały) i rozdrobnioną papryczkę.

3

Zezłocone ząbki czosnku wyjmij i wrzuć anchois.

4

Duś na wolnym ogniu.

5

Dodaj oliwki, kapary i pomidory. Jeżeli trzeba dopraw solą.

6

Ugotuj spaghetti i przełóż na półmisek, polej sosem i ozdób całymi oliwkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły