Spaghetti trapanese

m7
Spaghetti trapanese

Średnia 1 / 1

Oceń!

Zdrowy i bardzo smaczny makaron.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

6 łodyga liście bazylii

3 szczyp. świeżo mielony czarny pieprz

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. sos sojowy

2 szt. ząbek czosnku

3 łyżka oliwa

16 dag. makaron spaghetti

6 dag. płatki migdałowe

20 dag. pomidorki koktajlowe

6 dag. parmezan

Przygotowanie


Pomidory myjemy i osuszamy. Przekrawamy na pół.

Czosnek obieramy i siekamy.

Bazylię myjemy, osuszamy i również siekamy.

Płatki migdałów podsmażamy bez tłuszczu na teflonowej patelni.

Migdały ucieramy w moździerzu z czosnkiem i bazylią.

Ucierając, wsypujemy parmezan i wlewamy sos sojowy oraz odrobinę oliwy, aby powstał gęsty sos.

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu.

Starannie odcedzamy i mieszamy z sosem.

Oprószamy pieprzem i dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

767

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

62

gram

Tłuszcze

42

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły