Spaghetti trapanese

m7
Spaghetti trapanese

0

1 / 1

Zdrowy i bardzo smaczny makaron.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

6 łod. liście bazylii

3 szcz. świeżo mielony czarny pieprz

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka sos sojowy

2 szt. ząbek czosnku

3 łyżka oliwa

16 dek. makaron spaghetti

6 dek. płatki migdałowe

20 dek. pomidorki koktajlowe

6 dek. parmezan

Przygotowanie


1

Pomidory myjemy i osuszamy. Przekrawamy na pół.

2

Czosnek obieramy i siekamy.

3

Bazylię myjemy, osuszamy i również siekamy.

4

Płatki migdałów podsmażamy bez tłuszczu na teflonowej patelni.

5

Migdały ucieramy w moździerzu z czosnkiem i bazylią.

6

Ucierając, wsypujemy parmezan i wlewamy sos sojowy oraz odrobinę oliwy, aby powstał gęsty sos.

7

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu.

8

Starannie odcedzamy i mieszamy z sosem.

9

Oprószamy pieprzem i dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły