1

Składniki

200 Dekagramów
150 Mililitrów
Śmietana kremówka
200 Gramów
Kiełbasa domowa
100 Gramów
ser żółty
100 Gramów
Ser topiony edamski
2 Sztuki
ząbek czosnku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron wykładamy na talerz posypujemy obsmażoną kiełbasą.
  2. Makaron gotujemy al dente.
  3. Ugotowany makaron dodajemy do sosu serowego.
  4. Kiełbasę kroimy w plasterki a następnie w paski, obsmażamy, na koniec dodajemy czosnek pokrojony w kosteczkę.
  5. Na patelnie rozpuszczamy w śmietanie kremówce serek topiony, następnie dodajemy starty ser żółty, wszystko razem rozpuszczamy.
  6. Przygotowujemy składniki.

Opis

Aromatyczne danie.

Podobne przepisy

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Spaghetti bolognese

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti bolognese

Spaghetti z krewetkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z krewetkami

Spaghetti z kurczakiem, pomidorami i szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z kurczakiem, pomidorami i szpinakiem

Wiosenny kurczak z tymiankiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny kurczak z tymiankiem

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Przepis
Średni Do 1 godz
Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Lasagne na szybko

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Lasagne na szybko

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!