1

Składniki

200 Dekagramów
150 Mililitrów
Śmietana kremówka
200 Gramów
Kiełbasa domowa
100 Gramów
ser żółty
100 Gramów
Ser topiony edamski
2 Sztuki
ząbek czosnku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron wykładamy na talerz posypujemy obsmażoną kiełbasą.
  2. Makaron gotujemy al dente.
  3. Ugotowany makaron dodajemy do sosu serowego.
  4. Kiełbasę kroimy w plasterki a następnie w paski, obsmażamy, na koniec dodajemy czosnek pokrojony w kosteczkę.
  5. Na patelnie rozpuszczamy w śmietanie kremówce serek topiony, następnie dodajemy starty ser żółty, wszystko razem rozpuszczamy.
  6. Przygotowujemy składniki.

Opis

Aromatyczne danie.

Podobne przepisy

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Średni Do 1 godz
Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Lasagne na szybko

Łatwy Do 1 godz
Lasagne na szybko

Makaron ze szpinakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron ze szpinakiem

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Łatwy Do 1 godz
Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Spaghetti bolognese

Łatwy Do 40 min
Spaghetti bolognese

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!