1

Składniki

150 Mililitrów
Śmietana kremówka
200 Gramów
Kiełbasa domowa
100 Gramów
ser żółty
100 Gramów
Ser topiony edamski
2 Sztuki
ząbek czosnku
200 Dekagramów
makaron spaghetti Lubella
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron wykładamy na talerz posypujemy obsmażoną kiełbasą.
  2. Makaron gotujemy al dente.
  3. Ugotowany makaron dodajemy do sosu serowego.
  4. Kiełbasę kroimy w plasterki a następnie w paski, obsmażamy, na koniec dodajemy czosnek pokrojony w kosteczkę.
  5. Na patelnie rozpuszczamy w śmietanie kremówce serek topiony, następnie dodajemy starty ser żółty, wszystko razem rozpuszczamy.
  6. Przygotowujemy składniki.

Opis

Aromatyczne danie.

Podobne przepisy

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min.

Lasagne na szybko

Łatwy Do 1 godz.

Makaron ze szpinakiem

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min.

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Łatwy Do 1 godz.

Spaghetti bolognese

Łatwy Do 40 min.

Spaghetti z krewetkami

Łatwy Do 40 min.

Spaghetti z kurczakiem, pomidorami i szpinakiem

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!