Spaghetti primavera
uwielbiampl
Lekkie spaghetti zaspokoi nawet najwytrawniejsze gusta. Zielony groszek lub bób, zielone szparagi...jednym słowem zielona uczta.
1
0 / 0
Lekkie spaghetti zaspokoi nawet najwytrawniejsze gusta. Zielony groszek lub bób, zielone szparagi...jednym słowem zielona uczta.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
120 śmietanka kremowa 30%
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
400 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno
150 g groszek zielony
150 g szparagi
150 g groszek cukrowy
80 g parmezan
60 g masło
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu..
Warzywa przesmażyć ok. 2 min na maśle, dodać śmietanę i gotować ok. 5 min.
Następnie dodać parmezan, zagotować i połączyć z makaronem.
Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Całość skropić oliwą z oliwek.