Spaghetti primavera

uwielbiampl

Lekkie spaghetti zaspokoi nawet najwytrawniejsze gusta. Zielony groszek lub bób, zielone szparagi...jednym słowem zielona uczta.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
752
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
77
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Lekkie spaghetti zaspokoi nawet najwytrawniejsze gusta. Zielony groszek lub bób, zielone szparagi...jednym słowem zielona uczta.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
120 śmietanka kremowa 30%
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
400 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno
150 g groszek zielony
150 g szparagi
150 g groszek cukrowy
80 g parmezan
60 g masło
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu..
Warzywa przesmażyć ok. 2 min na maśle, dodać śmietanę i gotować ok. 5 min.
Następnie dodać parmezan, zagotować i połączyć z makaronem.
Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Całość skropić oliwą z oliwek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
752
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
77
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.