1

Składniki

120 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
400 Gramów
ingridient
makaron spaghetti Lubella Pełne Ziarno
150 Gramów
groszek zielony
150 Gramów
Szparagi
150 Gramów
Groszek cukrowy
80 Gramów
parmezan
60 Gramów
masło
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu..
  2. Warzywa przesmażyć ok. 2 min na maśle, dodać śmietanę i gotować ok. 5 min.
  3. Następnie dodać parmezan, zagotować i połączyć z makaronem.
  4. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  5. Całość skropić oliwą z oliwek.

Opis

Lekkie spaghetti zaspokoi nawet najwytrawniejsze gusta. Zielony groszek lub bób, zielone szparagi...jednym słowem zielona uczta.

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Makaron wiosenny

Przepis
Średni Do 40 min
Makaron wiosenny

Wstążki z bobem i rukolą

Przepis
Średni Do 1 godz
Wstążki z bobem i rukolą

Kokardki z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z kurczakiem

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Przepis
Średni Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Pióra z szynką i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pióra z szynką i pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!