Spaghetti primavera
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Spaghetti primavera](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8482-1702058051239.jpeg&w=3840&q=75)
Lekkie spaghetti zaspokoi nawet najwytrawniejsze gusta. Zielony groszek lub bób, zielone szparagi...Jednym słowem zielona uczta.
1
0 / 0
Lekkie spaghetti zaspokoi nawet najwytrawniejsze gusta. Zielony groszek lub bób, zielone szparagi...Jednym słowem zielona uczta.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
200 śmietana 30%
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
40 g masło
60 g parmezan
150 g groszek cukrowy
150 g szparagi
150 g groszek zielony
400 g makaron spaghetti
1 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Makaron ugotować wg zaleceń producenta.
2
Warzywa przesmażyć ok. 2 min na maśle, dodać śmietanę i gotować ok. 5 min.
3
Następnie dodać parmezan, zagotować i połączyć z makaronem.
4
Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
5
Całość skropić oliwą z oliwek.