Spaghetti primavera
m7
Lekkie spaghetti zaspokoi nawet najwytrawniejsze gusta. Zielony groszek lub bób, zielone szparagi...Jednym słowem zielona uczta.
1
0 / 0
Lekkie spaghetti zaspokoi nawet najwytrawniejsze gusta. Zielony groszek lub bób, zielone szparagi...Jednym słowem zielona uczta.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
200 śmietana 30%
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
40 g masło
60 g parmezan
150 g groszek cukrowy
150 g szparagi
150 g groszek zielony
400 g makaron spaghetti
1 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Makaron ugotować wg zaleceń producenta.
2
Warzywa przesmażyć ok. 2 min na maśle, dodać śmietanę i gotować ok. 5 min.
3
Następnie dodać parmezan, zagotować i połączyć z makaronem.
4
Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
5
Całość skropić oliwą z oliwek.