Spaghetti primavera
m7
Lekkie spaghetti zaspokoi nawet najwytrawniejsze gusta. Zielony groszek lub bób, zielone szparagi...Jednym słowem zielona uczta.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
667
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Lekkie spaghetti zaspokoi nawet najwytrawniejsze gusta. Zielony groszek lub bób, zielone szparagi...Jednym słowem zielona uczta.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 śmietana 30%
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
40 g masło
60 g parmezan
150 g groszek cukrowy
150 g szparagi
150 g groszek zielony
400 g makaron spaghetti
1 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Makaron ugotować wg zaleceń producenta.
Warzywa przesmażyć ok. 2 min na maśle, dodać śmietanę i gotować ok. 5 min.
Następnie dodać parmezan, zagotować i połączyć z makaronem.
Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Całość skropić oliwą z oliwek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
667
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.