1

Składniki

200 Mililitrów
Śmietana 30%
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
40 Gramów
masło extra
60 Gramów
parmezan
150 Gramów
Groszek cukrowy
150 Gramów
Szparagi
150 Gramów
groszek zielony
400 Gramów
makaron spaghetti
1 Łyżka
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować wg zaleceń producenta.
  2. Warzywa przesmażyć ok. 2 min na maśle, dodać śmietanę i gotować ok. 5 min.
  3. Następnie dodać parmezan, zagotować i połączyć z makaronem.
  4. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  5. Całość skropić oliwą z oliwek.

Opis

Lekkie spaghetti zaspokoi nawet najwytrawniejsze gusta. Zielony groszek lub bób, zielone szparagi...Jednym słowem zielona uczta.

Podobne przepisy

Spaghetti primavera

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti primavera

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Przepis
Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Kokardki z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z kurczakiem

Makaron wiosenny

Przepis
Średni Do 40 min
Makaron wiosenny

Spaghetti alla carbonara

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti alla carbonara

Spaghetti z czosnkiem i chili

Przepis
Łatwy Do 15 min
Spaghetti z czosnkiem i chili

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!