Spaghetti primavera

m7
Spaghetti primavera

1

0 / 0

Lekkie spaghetti zaspokoi nawet najwytrawniejsze gusta. Zielony groszek lub bób, zielone szparagi...Jednym słowem zielona uczta.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 śmietana 30%

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

40 g masło

60 g parmezan

150 g groszek cukrowy

150 g szparagi

150 g groszek zielony

400 g makaron spaghetti

1 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Makaron ugotować wg zaleceń producenta.

2

Warzywa przesmażyć ok. 2 min na maśle, dodać śmietanę i gotować ok. 5 min.

3

Następnie dodać parmezan, zagotować i połączyć z makaronem.

4

Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.

5

Całość skropić oliwą z oliwek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

667

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

82

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły