Spaghetti po wegetariańsku!
danusiad
Makaron w wodzie ze szczyptą soli ugotowany al dente, przecedzony, opłukany w zimnej wodzie w towarzystwie kolorowej papryki posiekanej w kostkę, sera żółtego, przypraw ziołowych oraz sosu słodko-kwaśnego. Doprawiony tymiankiem, majerankiem i romantycznym lubczykiem.
0
0 / 0
Makaron w wodzie ze szczyptą soli ugotowany al dente, przecedzony, opłukany w zimnej wodzie w towarzystwie kolorowej papryki posiekanej w kostkę, sera żółtego, przypraw ziołowych oraz sosu słodko-kwaśnego. Doprawiony tymiankiem, majerankiem i romantycznym lubczykiem.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 opak. makaron spaghetti lubella pełne ziarno
1 szt. sos słodko-kwaśny łowicz
1 kost. ser żółty
1 szcz. majeranek
1 szcz. świeży tymianek
1 szcz. lubczyk
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
1 szt. papryka zielona
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente.
Na patelni podgrzewamy sos słodko-kwaśny Łowicz.
Trzy rodzaje papryki kroimy w kostkę i dodajemy do sosu.
Dodajemy majeranek, tymianek i lubczyk, a następnie mieszamy.
Makaron polewamy sosem i przyozdabiamy świeżymy ziołami.
Kategorie
Alergeny
Gluten