Spaghetti po wegetariańsku!

danusiad
Spaghetti po wegetariańsku!

0

0 / 0

Makaron w wodzie ze szczyptą soli ugotowany al dente, przecedzony, opłukany w zimnej wodzie w towarzystwie kolorowej papryki posiekanej w kostkę, sera żółtego, przypraw ziołowych oraz sosu słodko-kwaśnego. Doprawiony tymiankiem, majerankiem i romantycznym lubczykiem.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 opak. makaron spaghetti lubella pełne ziarno

1 szt. sos słodko-kwaśny łowicz

1 kost. ser żółty

1 szcz. majeranek

1 szcz. świeży tymianek

1 szcz. lubczyk

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

1 szt. papryka zielona

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy al dente.

2

Na patelni podgrzewamy sos słodko-kwaśny Łowicz.

3

Trzy rodzaje papryki kroimy w kostkę i dodajemy do sosu.

4

Dodajemy majeranek, tymianek i lubczyk, a następnie mieszamy.

5

Makaron polewamy sosem i przyozdabiamy świeżymy ziołami.

Kategorie


Alergeny


Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły