Spaghetti po pekińsku
m7
Ciekawe połączenia składników , wyśmienity smak.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
537
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ciekawe połączenia składników , wyśmienity smak.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
125 bulionu
1 szczyp. pieprz
350 g wieprzowiny
400 g makaronu spaghetti
15 g cukru
1 szt. cebula dymka
1 szt. kawałek imbiru
2 szt. czosnku
2 łyżka oleju do smażenia
2 łyżka sojowego ciemnego
2 łyżka sojowego jasnego
1 łyżka oleju sezamowego
1 łyżka wytrawnego cherry
Przygotowanie
cebulę dymkę siekamy na 2 cm kawałki. Drobno siekamy czosnek i imbir. Mięso mieszamy ze świeżo zmielonym pieprzem. Gotujemy makaron we wrzącej osolonej wodzie al dente. na mocno rozgrzany olej wrzucamy posiekany imbir, czosnek i dymkę. Przesmażamy ok.1,5 minuty, aby zmiękły i 'puściły' aromat.
Dodajemy mięso i smażymy kolejne 4-5 min. mocno mieszając, aby mięso się nie zbryliło tylko utworzyło jednolitą masę z warzywami. Dodajemy składniki sosu i dusimy mieszając kolejne 5 minut żeby wszystko się połączyło i utworzyło gładki, gęstawy, mięsny sos (coś w rodzaju sosu do spaghetti bolognese).
Podajemy na dwa sposoby: możemy dodać na koniec uprzednio przygotowany makaron do woka i przemieszać, a następnie podawać do naczyń, albo nakładać makaron na talerz i zalewać sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
537
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.