Spaghetti po pekińsku

m7
Spaghetti po pekińsku

0

0 / 0

Ciekawe połączenia składników , wyśmienity smak.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

125 bulionu

1 szcz. pieprz

350 g wieprzowiny

400 g makaronu spaghetti

15 g cukru

1 szt. cebula dymka

1 szt. kawałek imbiru

2 szt. czosnku

1 szt. sos:

2 łyżka oleju do smażenia

2 łyżka sojowego ciemnego

2 łyżka sojowego jasnego

1 łyżka oleju sezamowego

1 łyżka wytrawnego cherry

Przygotowanie


1

cebulę dymkę siekamy na 2 cm kawałki. Drobno siekamy czosnek i imbir. Mięso mieszamy ze świeżo zmielonym pieprzem. Gotujemy makaron we wrzącej osolonej wodzie al dente. na mocno rozgrzany olej wrzucamy posiekany imbir, czosnek i dymkę. Przesmażamy ok.1,5 minuty, aby zmiękły i 'puściły' aromat.

2

Dodajemy mięso i smażymy kolejne 4-5 min. mocno mieszając, aby mięso się nie zbryliło tylko utworzyło jednolitą masę z warzywami. Dodajemy składniki sosu i dusimy mieszając kolejne 5 minut żeby wszystko się połączyło i utworzyło gładki, gęstawy, mięsny sos (coś w rodzaju sosu do spaghetti bolognese).

3

Podajemy na dwa sposoby: możemy dodać na koniec uprzednio przygotowany makaron do woka i przemieszać, a następnie podawać do naczyń, albo nakładać makaron na talerz i zalewać sosem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły