0

Składniki

1 Szczypta
tymianek
1 Szczypta
sól, pieprz
300 Gramów
makaron spaghetti
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
pomidory w puszce
2 Sztuki
oregano
2 Sztuki
bazylia
1 Sztuka
papryka czerwona słodka
1 Łyżka
olej
4 Łyżki
parmezan
50 Dekagramów
mięso mielone wołowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę posiekać, podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać mięso, razem chwilę dusić, dodać pokrojone pomidory w puszce i posiekane zioła. Doprawić do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem i ziołami.
  2. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić.
  3. Mięso wymieszać z makaronem, wyłożyć na talerze, posypać startym parmezanem, udekorować listkami bazylii.

Opis

Proste w przygotowaniu spaghetti bolognese można użyć pomidorów świeżych lub w puszce. Mnie w każdej wersji smakuje świetnie.

Podobne przepisy

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Mini lasagne z cukinią

Przepis
Średni Do 1 godz
Mini lasagne z cukinią

Mousaka z bakłażanem i ziemniakami w sosie beszamelowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Mousaka z bakłażanem i ziemniakami w sosie beszamelowym

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!