Spaghetti po bolońsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
monikap
![Spaghetti po bolońsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976332653.jpeg&w=3840&q=75)
Proste w przygotowaniu spaghetti bolognese można użyć pomidorów świeżych lub w puszce. Mnie w każdej wersji smakuje świetnie.
0
4 / 1
Proste w przygotowaniu spaghetti bolognese można użyć pomidorów świeżych lub w puszce. Mnie w każdej wersji smakuje świetnie.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. tymianek
1 szczyp. sól, pieprz
300 g makaron spaghetti
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. pomidory krojone łowicz
2 szt. oregano
2 szt. bazylia
1 szt. papryka czerwona słodka
1 łyżka olej
4 łyżka parmezan
50 dag. mięso mielone wołowe
Przygotowanie
Cebulę posiekać, podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać mięso, razem chwilę dusić, dodać pokrojone pomidory w puszce i posiekane zioła. Doprawić do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem i ziołami.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić.
Mięso wymieszać z makaronem, wyłożyć na talerze, posypać startym parmezanem, udekorować listkami bazylii.