Spaghetti po bolońsku

monikap
Spaghetti po bolońsku

0

4 / 1

Proste w przygotowaniu spaghetti bolognese można użyć pomidorów świeżych lub w puszce. Mnie w każdej wersji smakuje świetnie.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. tymianek

1 szczyp. sól, pieprz

300 g makaron spaghetti

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. pomidory krojone łowicz

2 szt. oregano

2 szt. bazylia

1 szt. papryka czerwona słodka

1 łyżka olej

4 łyżka parmezan

50 dag. mięso mielone wołowe

Przygotowanie


1

Cebulę posiekać, podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać mięso, razem chwilę dusić, dodać pokrojone pomidory w puszce i posiekane zioła. Doprawić do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem i ziołami.

2

Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić.

3

Mięso wymieszać z makaronem, wyłożyć na talerze, posypać startym parmezanem, udekorować listkami bazylii.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

807

kcal

Białka

41

gram

Węglowodany

80

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły