0

Składniki

1 Szczypta
tymianek
1 Szczypta
sól, pieprz
300 Gramów
makaron spaghetti
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
pomidory w puszce
2 Sztuki
oregano
2 Sztuki
bazylia
1 Sztuka
papryka czerwona słodka
1 Łyżka
olej
4 Łyżki
parmezan
50 Dekagramów
mięso mielone wołowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cebulę posiekać, podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać mięso, razem chwilę dusić, dodać pokrojone pomidory w puszce i posiekane zioła. Doprawić do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem i ziołami.
  2. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić.
  3. Mięso wymieszać z makaronem, wyłożyć na talerze, posypać startym parmezanem, udekorować listkami bazylii.

Opis

Proste w przygotowaniu spaghetti bolognese można użyć pomidorów świeżych lub w puszce. Mnie w każdej wersji smakuje świetnie.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!