Spaghetti napoletana

uwielbiampl
Spaghetti napoletana

2

2.3 / 3

Pyszny przepis na spaghetti, które jest niezwykle aromatyczne a to za sprawą wielu ziół, których zapach roznosić się będzie po całej kuchni.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. bazylia

1 szczyp. tymianek

1 szczyp. oregano

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

400 g makaron lubella spaghetti

2 szt. pomidor

3 szt. czosnek

1 szt. cebula

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.

2

Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na oliwie.

3

Dodajemy pomidory.

4

Dusimy na wolnym ogniu, a gdy pomidory zmiękną i puszczą sok, przecieramy sos dokładnie przez sito.

5

Gotujemy jeszcze kilka minut do momentu, aż sos zgęstnieje.

6

Dodajemy zioła i przyprawy.

7

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy lub oleju.

8

Mieszamy makaron z sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

477

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

87

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły