2

Składniki

1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
tymianek
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
400 Gramów
ingridient
makaron Lubella spaghetti
2 Sztuki
pomidor
3 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.
  2. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na oliwie.
  3. Dodajemy pomidory.
  4. Dusimy na wolnym ogniu, a gdy pomidory zmiękną i puszczą sok, przecieramy sos dokładnie przez sito.
  5. Gotujemy jeszcze kilka minut do momentu, aż sos zgęstnieje.
  6. Dodajemy zioła i przyprawy.
  7. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy lub oleju.
  8. Mieszamy makaron z sosem.

Opis

Pyszny przepis

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!