2

Składniki

1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
tymianek
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
400 Gramów
2 Sztuki
pomidor
3 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.
  2. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na oliwie.
  3. Dodajemy pomidory.
  4. Dusimy na wolnym ogniu, a gdy pomidory zmiękną i puszczą sok, przecieramy sos dokładnie przez sito.
  5. Gotujemy jeszcze kilka minut do momentu, aż sos zgęstnieje.
  6. Dodajemy zioła i przyprawy.
  7. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy lub oleju.
  8. Mieszamy makaron z sosem.

Opis

Pyszny przepis

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Spaghetti z sosem pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Spaghetti z sosem pomidorowym

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!