Spaghetti napoletana
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Spaghetti napoletana](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977479106.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny przepis na spaghetti, które jest niezwykle aromatyczne a to za sprawą wielu ziół, których zapach roznosić się będzie po całej kuchni.
2
2.3 / 3
Pyszny przepis na spaghetti, które jest niezwykle aromatyczne a to za sprawą wielu ziół, których zapach roznosić się będzie po całej kuchni.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. tymianek
1 szczyp. oregano
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
400 g makaron lubella spaghetti
2 szt. pomidor
3 szt. czosnek
1 szt. cebula
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.
Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na oliwie.
Dodajemy pomidory.
Dusimy na wolnym ogniu, a gdy pomidory zmiękną i puszczą sok, przecieramy sos dokładnie przez sito.
Gotujemy jeszcze kilka minut do momentu, aż sos zgęstnieje.
Dodajemy zioła i przyprawy.
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy lub oleju.
Mieszamy makaron z sosem.