Spaghetti napoletana

m7
Spaghetti napoletana

0

0 / 0

Firmowy znak Italii :-) Moim sekretem są świeże pomidory!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

1 szcz. bazylia

1 szcz. tymianek

1 szcz. oregano

400 g makaron spaghetti

3 szt. czosnek

1 szt. cebula

2 szt. pomidor

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę.

2

Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oliwie.

3

Dodać pomidory (można podlać bulionem warzywnym lub winem).

4

Dusimy na wolnym ogniu, a gdy pomidory zmiękną i puszczą sok, przecieramy sos dokładnie przez sito.

5

Gotujemy jeszcze kilka minut do momentu, aż sos zgęstnieje.

6

Dodajemy zioła i przyprawy.

7

Makaron gotować oczywiście al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy lub oleju.

8

Mieszamy makaron z sosem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły