Spaghetti napoletana

m7
Spaghetti napoletana

Średnia 0 / 0

Oceń!

Firmowy znak Italii :-) Moim sekretem są świeże pomidory!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

1 szczyp. bazylia

1 szczyp. tymianek

1 szczyp. oregano

400 g makaron spaghetti

3 szt. czosnek

1 szt. cebula

2 szt. pomidor

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę.

Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oliwie.

Dodać pomidory (można podlać bulionem warzywnym lub winem).

Dusimy na wolnym ogniu, a gdy pomidory zmiękną i puszczą sok, przecieramy sos dokładnie przez sito.

Gotujemy jeszcze kilka minut do momentu, aż sos zgęstnieje.

Dodajemy zioła i przyprawy.

Makaron gotować oczywiście al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy lub oleju.

Mieszamy makaron z sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

954

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

175

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły