Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z zieloną soczewicą i fasolą

lubella
Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z zieloną soczewicą i fasolą

0

3 / 2

Pełnoziarnisty makaron spaghetti z zielona soczewicą i fasolą - pyszny i zdrowy wybór na pożywny obiad. Odżywiasz się zdrowo i dbasz o swoją sylwetkę? Sprawdź nasz sprawdzony przepis. Nie zawiedziesz się!

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

400 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno

100 g soczewica zielona

100 g czarna fasola konserwowa

100 g seler naciowy

1 szt. limonka

2 łyżka masło

2 szczyp. sól, pieprz

1 szt. ząbek czosnku

Przygotowanie


1

Na patelni topimy masło i wsypujemy ugotowaną soczewicę, czarną fasolę, posiekany czosnek i pokrojonego w paski selera naciowego. Warzywa podsmażamy 5 minut. Wlewamy sok z limonki, dodajemy 2 szczypty soli i pieprzu do smaku.

2

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

3

Ugotowany makaron łączymy z sosem z patelni, dekorujemy posiekaną kolendrą.UWAGI: Danie smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1078

kcal

Białka

47

gram

Węglowodany

172

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły