0

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron spaghetti Lubella Pełne Ziarno
100 Gramów
Soczewica zielona
100 Gramów
Czarna fasola konserwowa
100 Gramów
seler naciowy
1 Sztuka
Limonka
2 Łyżki
masło
1 Gałązka
kolendra
2 Szczypty
sól, pieprz
1 Sztuka
ząbek czosnku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni topimy masło i wsypujemy ugotowaną soczewicę, czarną fasolę, posiekany czosnek i pokrojonego w paski selera naciowego. Warzywa podsmażamy 5 minut. Wlewamy sok z limonki, dodajemy 2 szczypty soli i pieprzu do smaku.
  2. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Ugotowany makaron łączymy z sosem z patelni, dekorujemy posiekaną kolendrą.UWAGI: Danie smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Podobne przepisy

Zapiekana makaronowa z brokułami i beszamelem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekana makaronowa z brokułami i beszamelem

Spaghetti z tuńczykiem, kruszonką czosnkowo-limonkową i pła...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z tuńczykiem, kruszonką czosnkowo-limonkową i płatkami chili

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Spaghetti z krewetkami w sosie imbirowo-cytrynowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z krewetkami w sosie imbirowo-cytrynowym

Penne Lubella Pełne Ziarno z łososiem i kaparami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Penne Lubella Pełne Ziarno z łososiem i kaparami

Rozgrzewające curry indyjskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Rozgrzewające curry indyjskie

Mini wege-pizza na spodzie brokułowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Mini wege-pizza na spodzie brokułowym

Zupa pomidorowa z tortellini

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa pomidorowa z tortellini

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!