Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z zieloną soczewicą i fasolą
lubella
Pełnoziarnisty makaron spaghetti z zielona soczewicą i fasolą - pyszny i zdrowy wybór na pożywny obiad. Odżywiasz się zdrowo i dbasz o swoją sylwetkę? Sprawdź nasz sprawdzony przepis. Nie zawiedziesz się!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1078
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
172
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3 / 2
Pełnoziarnisty makaron spaghetti z zielona soczewicą i fasolą - pyszny i zdrowy wybór na pożywny obiad. Odżywiasz się zdrowo i dbasz o swoją sylwetkę? Sprawdź nasz sprawdzony przepis. Nie zawiedziesz się!
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
400 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno
100 g soczewica zielona
100 g czarna fasola konserwowa
100 g seler naciowy
1 szt. limonka
2 łyżka masło
2 szczyp. sól, pieprz
1 szt. ząbek czosnku
Przygotowanie
Na patelni topimy masło i wsypujemy ugotowaną soczewicę, czarną fasolę, posiekany czosnek i pokrojonego w paski selera naciowego. Warzywa podsmażamy 5 minut. Wlewamy sok z limonki, dodajemy 2 szczypty soli i pieprzu do smaku.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ugotowany makaron łączymy z sosem z patelni, dekorujemy posiekaną kolendrą.UWAGI: Danie smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1078
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
172
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.