Spaghetti kawaleryjskie
m7
Włoskie spaghetti z orzechami włoskimi- dowód na to, że smaczne spaghetti nie musi być z sosem pomidorowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
714
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
77
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Włoskie spaghetti z orzechami włoskimi- dowód na to, że smaczne spaghetti nie musi być z sosem pomidorowym.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
200 śmietana 12%
2 łyżecz. sól
150 g orzechy włoskie
200 g ser żółty
50 g masło
3 szt. żółtko jaja kurzego
50 dag. makaron spaghetti
Przygotowanie
Śmietanę wlać do dużego garnka i roztrzepać z żółtkami. Dorzucić drobno pokruszone orzechy włoskie i starty ser. Wymieszać sos.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, kiedy będzie miękki nie przelewać zimna wodą ale taki bardzo gorący włożyć do sosu i dobrze wymieszać. Masło stopić i zalać potrawę. Jeszcze raz przemieszać i od razu podawać. Można dla dekoracji potrzepać jeszcze utartymi orzechami włoskimi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
714
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
77
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.