Spaghetti czosnkowe
lubella
Czosnek to warzywny symbol zdrowia. A więc co powiesz na spaghetti czosnkowe? To banalnie proste danie można szybko przygotować na patelni, aby jak najszybciej delektować się ostrym, fantastycznym makaronem. Parmezan sprawia, że propozycja nabiera serowego charakteru.
1
5 / 2
Czosnek to warzywny symbol zdrowia. A więc co powiesz na spaghetti czosnkowe? To banalnie proste danie można szybko przygotować na patelni, aby jak najszybciej delektować się ostrym, fantastycznym makaronem. Parmezan sprawia, że propozycja nabiera serowego charakteru.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron spaghetti lubella
4 szt. ząbek czosnku
100 oliwa z oliwek
30 g parmezan
2 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni na oliwie podsmażamy pokrojony w drobną kostkę czosnek, ale ostrożnie, na małym ogniu.
Do podsmażonego czosnku wrzucamy ugotowany makaron, przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.
Podajemy posypany startym parmezanem.