Spaghetti czosnkowe

lubella
Spaghetti czosnkowe

1

5 / 2

Czosnek to warzywny symbol zdrowia. A więc co powiesz na spaghetti czosnkowe? To banalnie proste danie można szybko przygotować na patelni, aby jak najszybciej delektować się ostrym, fantastycznym makaronem. Parmezan sprawia, że propozycja nabiera serowego charakteru.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron spaghetti lubella

4 szt. ząbek czosnku

100 oliwa z oliwek

30 g parmezan

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Na patelni na oliwie podsmażamy pokrojony w drobną kostkę czosnek, ale ostrożnie, na małym ogniu.

3

Do podsmażonego czosnku wrzucamy ugotowany makaron, przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.

4

Podajemy posypany startym parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

881

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

74

gram

Tłuszcze

56

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły