Spaghetti carbonara z kiełbasą i natką pietruszki

lubella
Spaghetti carbonara z kiełbasą i natką pietruszki

0

0 / 0

Odmieniona wersja klasycznej carbonary - zamiast boczku, kiełbasa i dużo natki pietruszki. Ten pyszny, pożywny obiad zrobisz w mgnieniu oka.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron spaghetti lubella

125 g kiełbasa

100 śmietanka kremowa 30%

2 szt. żółtko

2 szt. ząbek czosnku

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

Przygotowanie


1

Kiełbasę podsmażyć na rozgrzanej patelni, kiedy się zarumieni dodać sprasowany czosnek.

2

Śmietankę oraz żółtka, szczyptę soli z pieprzem roztrzepać widelcem.

3

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/3 szklanki wody.

4

Do gorącego makaronu przełożyć kiełbasę, wlać śmietankę wymieszaną z żółtkiem, wlać pozostałą wodę, dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

746

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

75

gram

Tłuszcze

37

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły