Spaghetti carbonara z kiełbasą i natką pietruszki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Spaghetti carbonara z kiełbasą i natką pietruszki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974429629.jpeg&w=3840&q=75)
Odmieniona wersja klasycznej carbonary - zamiast boczku, kiełbasa i dużo natki pietruszki. Ten pyszny, pożywny obiad zrobisz w mgnieniu oka.
0
0 / 0
Odmieniona wersja klasycznej carbonary - zamiast boczku, kiełbasa i dużo natki pietruszki. Ten pyszny, pożywny obiad zrobisz w mgnieniu oka.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron spaghetti lubella
125 g kiełbasa
100 śmietanka kremowa 30%
2 szt. żółtko
2 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Kiełbasę podsmażyć na rozgrzanej patelni, kiedy się zarumieni dodać sprasowany czosnek.
Śmietankę oraz żółtka, szczyptę soli z pieprzem roztrzepać widelcem.
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/3 szklanki wody.
Do gorącego makaronu przełożyć kiełbasę, wlać śmietankę wymieszaną z żółtkiem, wlać pozostałą wodę, dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.