Spaghetti carbonara z kiełbasą i natką pietruszki
lubella
Odmieniona wersja klasycznej carbonary - zamiast boczku, kiełbasa i dużo natki pietruszki. Ten pyszny, pożywny obiad zrobisz w mgnieniu oka.
0
0 / 0
Odmieniona wersja klasycznej carbonary - zamiast boczku, kiełbasa i dużo natki pietruszki. Ten pyszny, pożywny obiad zrobisz w mgnieniu oka.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron spaghetti lubella
125 g kiełbasa
100 śmietanka kremowa 30%
2 szt. żółtko
2 szt. ząbek czosnku
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
Przygotowanie
Kiełbasę podsmażyć na rozgrzanej patelni, kiedy się zarumieni dodać sprasowany czosnek.
Śmietankę oraz żółtka, szczyptę soli z pieprzem roztrzepać widelcem.
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/3 szklanki wody.
Do gorącego makaronu przełożyć kiełbasę, wlać śmietankę wymieszaną z żółtkiem, wlać pozostałą wodę, dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.