2

Składniki

250 Gramów
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
tymianek
300 Gramów
Mięso mielone wieprzowe
4 Sztuki
pomidor
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni rozgrzej olej.
  2. Dodaj mięso mielone i podsmaż.
  3. Posyp solą, pieprzem i tymiankiem.
  4. Do posmażonego mięsa wrzuc posiekaną cebulę i przeciśniety przez praskę czosnek.
  5. Połącz składniki. Chwilę podsmaż.
  6. Pomidory obierz ze skóry i zblenduj.
  7. Dodaj do mięsa i duś parę minut.
  8. Makaron przygotuj zgodnie z instrucją na opakowaniu.
  9. Sos podawaj z makaronem spaghetti.

Opis

Nieprzemijająca klasyka - spaghetti po bolońsku. Sekretem spaghetti bolognese jest wyjątkowy sos mięsny pochodzący z włoskiej Bolonii. Prosta i bardzo smaczna potrawa - idealna, aby zaspokoić nawet największy głód!

Podobne przepisy

Frittata z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

Wiosenny kurczak z tymiankiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny kurczak z tymiankiem

Muszle faszerowane mięsem mielonym

Przepis
Trudny Do 1 godz
Muszle faszerowane mięsem mielonym

Pulpeciki w sosie pikantnym z oliwkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pulpeciki w sosie pikantnym z oliwkami

Mięsne pulpeciki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Mięsne pulpeciki

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!