Spaghetti bolognese
goodfoodlover
Nieprzemijająca klasyka - spaghetti po bolońsku. Sekretem spaghetti bolognese jest wyjątkowy sos mięsny pochodzący z włoskiej Bolonii. Prosta i bardzo smaczna potrawa - idealna, aby zaspokoić nawet największy głód!
2
3.2 / 55
Nieprzemijająca klasyka - spaghetti po bolońsku. Sekretem spaghetti bolognese jest wyjątkowy sos mięsny pochodzący z włoskiej Bolonii. Prosta i bardzo smaczna potrawa - idealna, aby zaspokoić nawet największy głód!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. tymianek
300 g mięso mielone wieprzowe
250 g makaron spaghetti lubella
4 szt. pomidor
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka olej
Przygotowanie
Na patelni rozgrzać olej.
Dodać mięso mielone i podsmażyć.
Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Do posmażonego mięsa wrzucić posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Połączyć składniki. Chwilę podsmażać.
Pomidory obrać ze skóry i zblendować.
Dodać do mięsa i dusić parę minut.
Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Sos podawać z makaronem spaghetti.