Spaghetti bolognese

goodfoodlover
Spaghetti bolognese

2

3.2 / 55

Nieprzemijająca klasyka - spaghetti po bolońsku. Sekretem spaghetti bolognese jest wyjątkowy sos mięsny pochodzący z włoskiej Bolonii. Prosta i bardzo smaczna potrawa - idealna, aby zaspokoić nawet największy głód!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. tymianek

300 g mięso mielone wieprzowe

250 g makaron spaghetti lubella

4 szt. pomidor

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Na patelni rozgrzać olej.

2

Dodać mięso mielone i podsmażyć.

3

Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.

4

Do posmażonego mięsa wrzucić posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.

5

Połączyć składniki. Chwilę podsmażać.

6

Pomidory obrać ze skóry i zblendować.

7

Dodać do mięsa i dusić parę minut.

8

Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

9

Sos podawać z makaronem spaghetti.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły