Spaghetti alla pomarola

uwielbiampl
Spaghetti alla pomarola

Średnia 0 / 0

Oceń!

Prosty przepis na spaghetti

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. parmezan

1 szczyp. bazylia

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 szczyp. pieprz, sól do smaku

200 g makaron lubella spaghetti

1 szt. pomidory pelatti

1 szt. cebula

3 szt. ząbek czosnku

Przygotowanie


Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

Cebulę i czosnek drobno kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z dwiema rozgrzanymi łyżkami oleju.

Gdy cebula będzie już szklista dodajemy pomidory z puszki razem z zalewą i rozgniatamy je widelcem.

Wszystko razem dusimy na małym ogniu ok. 30 minut.

Następnie dodajemy przyprawę typu vegeta, pieprz, parmezan i posiekaną bazylię do smaku. Jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy.

Ugotowany makaron mieszamy z gotowym sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

389

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

77

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły