Spaghetti alla pomarola

m7
Spaghetti alla pomarola

0

0 / 0

Bardzo fajny i prosty przepis na spaghetti. Klasyczne podanie spaghetti we Włoszech.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. parmezan

1 szczyp. bazylia

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 szczyp. pieprz

200 g makaron spaghetti lubella

1 szt. cebula

3 szt. czosnek

1 szt. pomidory pelatti

Przygotowanie


1

Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

2

Cebulę i czosnek drobno pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię z 2 łyżkami oleju. Gdy cebula będzie już szklista dodać pomidory z puszki razem z zalewą, pomidory rozgnieść widelcem.

3

Wszystko razem dusić na małym ogniu ok 30 minut .

4

Następnie dodać wegetę, pieprz, parmezan i posiekaną bazylię do smaku i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszać. Ugotowany makaron wymieszać z gotowym sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

487

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

99

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły