0

Składniki

1 Szczypta
parmezan
1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
makaron spaghetti Lubella
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
Pomidory pelatti
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. Cebulę i czosnek drobno pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię z 2 łyżkami oleju. Gdy cebula będzie już szklista dodać pomidory z puszki razem z zalewą, pomidory rozgnieść widelcem.
  3. Wszystko razem dusić na małym ogniu ok 30 minut .
  4. Następnie dodać wegetę, pieprz, parmezan i posiekaną bazylię do smaku i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszać. Ugotowany makaron wymieszać z gotowym sosem.

Opis

Bardzo fajny i prosty przepis na spaghetti. Klasyczne podanie spaghetti we Włoszech.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!