0

Składniki

200 Gramów
1 Szczypta
parmezan
1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
Pomidory pelatti
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. Cebulę i czosnek drobno pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię z 2 łyżkami oleju. Gdy cebula będzie już szklista dodać pomidory z puszki razem z zalewą, pomidory rozgnieść widelcem.
  3. Wszystko razem dusić na małym ogniu ok 30 minut .
  4. Następnie dodać wegetę, pieprz, parmezan i posiekaną bazylię do smaku i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszać. Ugotowany makaron wymieszać z gotowym sosem.

Opis

Bardzo fajny i prosty przepis na spaghetti. Klasyczne podanie spaghetti we Włoszech.

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Spaghetti alla pomarola

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti alla pomarola

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Łazanki z cukinią

Łatwy Do 40 min
Łazanki z cukinią

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!