Spaghetti alla pomarola
m7
Bardzo fajny i prosty przepis na spaghetti. Klasyczne podanie spaghetti we Włoszech.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
487
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
99
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Bardzo fajny i prosty przepis na spaghetti. Klasyczne podanie spaghetti we Włoszech.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. parmezan
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. pieprz
200 g makaron spaghetti lubella
1 szt. cebula
3 szt. czosnek
1 szt. pomidory pelatti
Przygotowanie
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Cebulę i czosnek drobno pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię z 2 łyżkami oleju. Gdy cebula będzie już szklista dodać pomidory z puszki razem z zalewą, pomidory rozgnieść widelcem.
Wszystko razem dusić na małym ogniu ok 30 minut .
Następnie dodać wegetę, pieprz, parmezan i posiekaną bazylię do smaku i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszać. Ugotowany makaron wymieszać z gotowym sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
487
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
99
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.