Spaghetti alla pomarola
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Spaghetti alla pomarola](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977428331.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo fajny i prosty przepis na spaghetti. Klasyczne podanie spaghetti we Włoszech.
0
0 / 0
Bardzo fajny i prosty przepis na spaghetti. Klasyczne podanie spaghetti we Włoszech.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. parmezan
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. pieprz
200 g makaron spaghetti lubella
1 szt. cebula
3 szt. czosnek
1 szt. pomidory pelatti
Przygotowanie
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Cebulę i czosnek drobno pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię z 2 łyżkami oleju. Gdy cebula będzie już szklista dodać pomidory z puszki razem z zalewą, pomidory rozgnieść widelcem.
Wszystko razem dusić na małym ogniu ok 30 minut .
Następnie dodać wegetę, pieprz, parmezan i posiekaną bazylię do smaku i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszać. Ugotowany makaron wymieszać z gotowym sosem.