Spaghetti alla carrettier
uwielbiampl
Spaghetti z tradycyjnej kuchni włoskiej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
879
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
157
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Spaghetti z tradycyjnej kuchni włoskiej.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. cukier
400 g makaron lubella spaghetti
1 szt. papryka
1 szt. pomidory krojone łowicz
3 szt. ząbek czosnku
1 szt. nać pietruszki
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Na patelni rozgrzewamy oliwę z dwoma ząbkami czosnku, jak czosnek się zarumieni wyjmujemy go z oliwy.
Wrzucamy pomidory, solimy, dodajemy szczyptę cukru oraz paprykę.
Sos gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut, aż zgęstnieje.
Na desce drobno siekamy zieloną pietruszkę z resztą czosnku.
Makaron gotujemy al. dente, odcedzamy, polewamy sosem i posypujemy zieloną pietruszką i czosnkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
879
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
157
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.