Spaghetti alla carrettier

uwielbiampl
Spaghetti alla carrettier

1

0 / 0

Spaghetti z tradycyjnej kuchni włoskiej.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. cukier

400 g makaron lubella spaghetti

1 szt. papryka

1 szt. pomidory krojone łowicz

3 szt. ząbek czosnku

1 szt. nać pietruszki

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Na patelni rozgrzewamy oliwę z dwoma ząbkami czosnku, jak czosnek się zarumieni wyjmujemy go z oliwy.

2

Wrzucamy pomidory, solimy, dodajemy szczyptę cukru oraz paprykę.

3

Sos gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut, aż zgęstnieje.

4

Na desce drobno siekamy zieloną pietruszkę z resztą czosnku.

5

Makaron gotujemy al. dente, odcedzamy, polewamy sosem i posypujemy zieloną pietruszką i czosnkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

879

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

157

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły