Spaghetti alla carrettier
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Spaghetti alla carrettier](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974659923.jpeg&w=3840&q=75)
Spaghetti z tradycyjnej kuchni włoskiej.
1
0 / 0
Spaghetti z tradycyjnej kuchni włoskiej.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. cukier
400 g makaron lubella spaghetti
1 szt. papryka
1 szt. pomidory krojone łowicz
3 szt. ząbek czosnku
1 szt. nać pietruszki
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Na patelni rozgrzewamy oliwę z dwoma ząbkami czosnku, jak czosnek się zarumieni wyjmujemy go z oliwy.
2
Wrzucamy pomidory, solimy, dodajemy szczyptę cukru oraz paprykę.
3
Sos gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut, aż zgęstnieje.
4
Na desce drobno siekamy zieloną pietruszkę z resztą czosnku.
5
Makaron gotujemy al. dente, odcedzamy, polewamy sosem i posypujemy zieloną pietruszką i czosnkiem.