Spaghetti alla carbonara

uwielbiampl
Spaghetti alla carbonara

2

4.5 / 2

Danie łatwe do wykonania!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

4 łyżecz. parmezan

4 łyżecz. papryczka chili

2 łyżecz. oliwa z oliwek

400 g makaron lubella spaghetti

200 g boczek

4 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Boczek kroimy w kostkę lub paski i smażymy na oliwie. Kiedy będzie dobrze przysmażony, odsączamy oliwę.

2

Jajka wbijamy do miski, lekko mieszamy, dołączamy parmezan, pieprz i trochę startej gałki muszkatołowej.

3

W międzyczasie gotujemy makaron al dente.

4

Ugotowane spaghetti przekładamy do miski, posypujemy boczkiem i na gorący makaron wylewamy z miski jajka z parmezanem i przyprawami. Mieszamy wszystko, posypujemy po wierzchu parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

737

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

70

gram

Tłuszcze

37

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły