0

Składniki

1 Szczypta
Starta gałka muszkatołowa
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
4 Łyżeczki
Parmezan tarty
4 Łyżeczki
Ostra papryczka chili starta
2 Łyżeczki
oliwa z oliwek
350 Gramów
Spaghetti
200 Gramów
boczek
4 Sztuki
jajka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pokroić boczek w kosteczkę lub paseczki i przysmażyć na oliwie. Kiedy będzie dobrze przysmażony, odsączyć oliwę.
  2. Jajka wbić do miski, lekko wymieszać, dołączyć parmezan, pieprz i trochę startej gałki muszkatołowej.
  3. W międzyczasie doprowadzić do wrzenia wodę na spaghetti w dużym garnku, gdy będzie wrzeć posolić i wrzucić spaghetti, ugotowac ?al dente?.
  4. Ugotowane spaghetti przełozyć do miski, posypać boczkiem i na gorące jeszcze wylać z miski jajka z parmezanem i przyprawami. Wymieszać wszystko, posypać po wierzchu parmezanem i podawać.

Opis

Sycące i szybkie danie. Na pewno podbije serce każdego mężczyzny, bo który z nich nie lubi boczku i jajek? ;)

Podobne przepisy

Spaghetti alla carbonara

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti alla carbonara

Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Kolanka na boczku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Pieczony naleśnik z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczony naleśnik z owocami

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Przepis
Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!