0

Składniki

1 Szczypta
Starta gałka muszkatołowa
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
4 Łyżeczki
Parmezan tarty
4 Łyżeczki
Ostra papryczka chili starta
2 Łyżeczki
oliwa z oliwek
350 Gramów
Spaghetti
200 Gramów
boczek
4 Sztuki
jajka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pokroić boczek w kosteczkę lub paseczki i przysmażyć na oliwie. Kiedy będzie dobrze przysmażony, odsączyć oliwę.
  2. Jajka wbić do miski, lekko wymieszać, dołączyć parmezan, pieprz i trochę startej gałki muszkatołowej.
  3. W międzyczasie doprowadzić do wrzenia wodę na spaghetti w dużym garnku, gdy będzie wrzeć posolić i wrzucić spaghetti, ugotowac ?al dente?.
  4. Ugotowane spaghetti przełozyć do miski, posypać boczkiem i na gorące jeszcze wylać z miski jajka z parmezanem i przyprawami. Wymieszać wszystko, posypać po wierzchu parmezanem i podawać.

Opis

Sycące i szybkie danie. Na pewno podbije serce każdego mężczyzny, bo który z nich nie lubi boczku i jajek? ;)

Podobne przepisy

Spaghetti alla carbonara

Łatwy Do 40 min

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!