Spaghetti aglio olio z pomidorkami koktajlowymi
lubella
2
3.7 / 19
0
Spaghetti aglio olio z pomidorkami koktajlowymi to świetna propozycja na pyszny obiad. Świeże oregano i bazylia nadają daniu ziołowego posmaku, natomiast lekką pikantność zapewnia papryczka chili. Smacznego!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 gr makaron lubella spaghetti
50 oliwa z oliwek
4 szt papryczka ostra chili
20 szt pomidorki koktajlowe
2 łyżka parmezan tarty
1 pęcz. świeża bazylia
Przygotowanie
Ugotuj makaron spaghetti Lubella zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę i dodaj rozdrobniony czosnek oraz ostrą papryczkę, pokrojoną w plasterki. Mieszaj na małym ogniu przez 2–3 minuty.
W międzyczasie włóż pomidorki do rozgrzanego do 150°C piekarnika. Pieczenie wydobędzie z nich słodycz. Pomidorki możesz też podsmażyć na patelni, jeśli tak będzie Ci wygodniej.
Kiedy czosnek się już zarumieni, dodawaj partiami makaron, jednocześnie mieszając. Na małym ogniu podsmaż całość przez 2 minuty, po czym dodaj grillowane pomidorki koktajlowe.
Zamieszaj całość i nałóż na talerze. Na koniec posyp parmezanem i dopraw świeżymi ziołami.