Spaghetti aglio olio z pomidorkami koktajlowymi

lubella
Spaghetti aglio olio z pomidorkami koktajlowymi

2

3.7 / 19

Spaghetti aglio olio z pomidorkami koktajlowymi to świetna propozycja na pyszny obiad. Świeże oregano i bazylia nadają daniu ziołowego posmaku, natomiast lekką pikantność zapewnia papryczka chili. Smacznego!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g makaron lubella spaghetti

50 oliwa z oliwek

4 szt. papryczka ostra chili

20 szt. pomidorki koktajlowe

2 łyżka parmezan tarty

1 pęcz. świeża bazylia

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron spaghetti Lubella zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.

2

Na patelni rozgrzej oliwę i dodaj rozdrobniony czosnek oraz ostrą papryczkę, pokrojoną w plasterki. Mieszaj na małym ogniu przez 2–3 minuty.

3

W międzyczasie włóż pomidorki do rozgrzanego do 150°C piekarnika. Pieczenie wydobędzie z nich słodycz. Pomidorki możesz też podsmażyć na patelni, jeśli tak będzie Ci wygodniej.

4

Kiedy czosnek się już zarumieni, dodawaj partiami makaron, jednocześnie mieszając. Na małym ogniu podsmaż całość przez 2 minuty, po czym dodaj grillowane pomidorki koktajlowe.

5

Zamieszaj całość i nałóż na talerze. Na koniec posyp parmezanem i dopraw świeżymi ziołami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły