Spaghetti aglio olio
m7
Proste, szybkie, a przede wszystkim pyszne spaghetti!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
697
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
105
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
3 / 11
Proste, szybkie, a przede wszystkim pyszne spaghetti!
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szt. czosnek
4 łyżka oliwa z oliwek extra virgin
3 łyżka nać pietruszki
25 dag. spaghetti
Przygotowanie
Gotujemy spaghetti i od razu zabieramy się za resztę: podgrzewamy oliwę i dorzucamy doń drobno pokrojony czosnek. Czekamy, aż czosnek zrobi się szklisty (ale nie brązowy!) i dodajemy troszkę soli i pieprzu.
Odcedzamy makaron (al dente) i razem z posiekaną natką pietruszki wrzucamy go na oliwę z czosnkiem.
Mieszamy wszystko ze sobą i już. Oto cała filozofia tego przepysznego dania!
Jeżeli chcemy, aby danie było bardziej pikantne, możemy dodać posiekaną papryczkę chili.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
697
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
105
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.