Spaghetti aglio olio

m7
Spaghetti aglio olio

0

3 / 11

Proste, szybkie, a przede wszystkim pyszne spaghetti!

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

2 szt. czosnek

4 łyżka oliwa z oliwek extra virgin

3 łyżka nać pietruszki

25 dek. spaghetti

Przygotowanie


1

Gotujemy spaghetti i od razu zabieramy się za resztę: podgrzewamy oliwę i dorzucamy doń drobno pokrojony czosnek. Czekamy, aż czosnek zrobi się szklisty (ale nie brązowy!) i dodajemy troszkę soli i pieprzu.

2

Odcedzamy makaron (al dente) i razem z posiekaną natką pietruszki wrzucamy go na oliwę z czosnkiem.

3

Mieszamy wszystko ze sobą i już. Oto cała filozofia tego przepysznego dania!

4

Jeżeli chcemy, aby danie było bardziej pikantne, możemy dodać posiekaną papryczkę chili.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły