Spaghetti aglio olio
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Spaghetti aglio olio](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975521277.jpeg&w=3840&q=75)
Proste, szybkie, a przede wszystkim pyszne spaghetti!
1
3 / 11
Proste, szybkie, a przede wszystkim pyszne spaghetti!
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szt. czosnek
4 łyżka oliwa z oliwek extra virgin
3 łyżka nać pietruszki
25 dag. spaghetti
Przygotowanie
1
Gotujemy spaghetti i od razu zabieramy się za resztę: podgrzewamy oliwę i dorzucamy doń drobno pokrojony czosnek. Czekamy, aż czosnek zrobi się szklisty (ale nie brązowy!) i dodajemy troszkę soli i pieprzu.
2
Odcedzamy makaron (al dente) i razem z posiekaną natką pietruszki wrzucamy go na oliwę z czosnkiem.
3
Mieszamy wszystko ze sobą i już. Oto cała filozofia tego przepysznego dania!
4
Jeżeli chcemy, aby danie było bardziej pikantne, możemy dodać posiekaną papryczkę chili.