Spaghetti aglio olio
m7
0
3 / 11
0
Proste, szybkie, a przede wszystkim pyszne spaghetti!
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
2 szt. czosnek
4 łyżka oliwa z oliwek extra virgin
3 łyżka nać pietruszki
25 dek. spaghetti
Przygotowanie
1
Gotujemy spaghetti i od razu zabieramy się za resztę: podgrzewamy oliwę i dorzucamy doń drobno pokrojony czosnek. Czekamy, aż czosnek zrobi się szklisty (ale nie brązowy!) i dodajemy troszkę soli i pieprzu.
2
Odcedzamy makaron (al dente) i razem z posiekaną natką pietruszki wrzucamy go na oliwę z czosnkiem.
3
Mieszamy wszystko ze sobą i już. Oto cała filozofia tego przepysznego dania!
4
Jeżeli chcemy, aby danie było bardziej pikantne, możemy dodać posiekaną papryczkę chili.