Spaghetti aglio olio

m7
Spaghetti aglio olio

1

3 / 11

Proste, szybkie, a przede wszystkim pyszne spaghetti!

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 szt. czosnek

4 łyżka oliwa z oliwek extra virgin

3 łyżka nać pietruszki

25 dag. spaghetti

Przygotowanie


1

Gotujemy spaghetti i od razu zabieramy się za resztę: podgrzewamy oliwę i dorzucamy doń drobno pokrojony czosnek. Czekamy, aż czosnek zrobi się szklisty (ale nie brązowy!) i dodajemy troszkę soli i pieprzu.

2

Odcedzamy makaron (al dente) i razem z posiekaną natką pietruszki wrzucamy go na oliwę z czosnkiem.

3

Mieszamy wszystko ze sobą i już. Oto cała filozofia tego przepysznego dania!

4

Jeżeli chcemy, aby danie było bardziej pikantne, możemy dodać posiekaną papryczkę chili.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

697

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

105

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły