Spaghetti a'la Lena

a_paradowska
Spaghetti a'la Lena

Średnia 5 / 5

Oceń!

Bardzo smaczne i proste danie do samodzielnego przygotowania przez każdego ucznia! Przepyszne spaghetti a'la Lena to wyśmienity makaron Lubella połączony ze znakomitym sosem Łowicz. Na pewno będzie Ci smakować!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella wstążki długie

1 opak. pomidory krojone łowicz

100 g ser żółty

1 opak. łowicz sos spaghetti

1 szczyp. zioła prowansalskie

Przygotowanie


Ugotować makaron Lubella w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy oliwy.

W osobnym garnku zagrzać sos Spaghetti Łowicz pełen dojrzałych pomidorów. Sos doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami prowansalskimi.

Ser żółty ścieramy ta tarce na drobnych oczkach.

Makaron wyjmujemy na talerz. Układamy w „gniazda”. Polewamy sosem, układamy krojone pomidory Łowicz. Wszystko posypujemy startym żółtym serem i ziołami prowansalskimi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

562

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

91

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Gluten

Jajka

Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły