0

Składniki

200 Gramów
1 Opakowanie
300 Gramów
boczek wieprzowy
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
10 Gramów
Parmezan tarty
1 Łyżka
olej słonecznikowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
  2. W międzyczasie ugotuj makaron (zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu).
  3. Żółtka wymieszaj z sosem Łowicz.
  4. Dodaj do boczku i podsmaż ok. 5 minut na małym ogniu.
  5. Ugotowany makaron zmieszaj z sosem i posyp tartym parmezanem.

Podobne przepisy

Ketchupowe spaghetti z serem

Łatwy Do 40 min
Ketchupowe spaghetti z serem

Makaron nadziewany serkiem z pomidorami

Łatwy Do 40 min
Makaron nadziewany serkiem z pomidorami

Bataty z masłem orzechowym

Łatwy Do 1 godz
Bataty z masłem orzechowym

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Chrupiące kotlety z kurczaka w ketchupowej marynacie

Łatwy Do 40 min
Chrupiące kotlety z kurczaka w ketchupowej marynacie

Chrupiące nuggetsy z kurczaka z sosem ketchupowym

Łatwy Do 40 min
Chrupiące nuggetsy z kurczaka z sosem ketchupowym

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!