0

Składniki

1.33 Opakowania
266.67 Grama
makaron spaghetti Lubella
400 Gramów
boczek wieprzowy
2.67 Sztuki
żółtko jaja kurzego
13.33 Grama
Parmezan tarty
1.33 Łyżki
olej słonecznikowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
  2. W międzyczasie ugotuj makaron (zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu).
  3. Żółtka wymieszaj z sosem Łowicz.
  4. Dodaj do boczku i podsmaż ok. 5 minut na małym ogniu.
  5. Ugotowany makaron zmieszaj z sosem i posyp tartym parmezanem.

Podobne przepisy

Makaron nadziewany serkiem z pomidorami

Łatwy Do 40 min
Makaron nadziewany serkiem z pomidorami

Bataty z masłem orzechowym

Łatwy Do 1 godz
Bataty z masłem orzechowym

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Chrupiące kotlety z kurczaka w ketchupowej marynacie

Łatwy Do 40 min
Chrupiące kotlety z kurczaka w ketchupowej marynacie

Chrupiące nuggetsy z kurczaka z sosem ketchupowym

Łatwy Do 40 min
Chrupiące nuggetsy z kurczaka z sosem ketchupowym

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!