Spaghetti a’la Carbonara

maspexdigital
Spaghetti a’la Carbonara

0

0 / 0

Szybki przepis na spaghetti a’la carbonara. Przygotuj sos uniwersalny jasny Łowicz, makaron spaghetti, boczek, żółtko, parmezan i olej. Pokrój boczek i podsmaż na oleju. Ugotuj makaron. Sos Łowicz wymieszaj z jajkiem i dodaj do boczku. Polej nim gotowy makaron, a całość posyp serem.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. sos uniwersalny jasny łowicz

200 g makaron spaghetti lubella

300 g boczek wieprzowy

2 szt. żółtko jaja kurzego

10 g parmezan tarty

1 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


1

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.

2

W międzyczasie ugotuj makaron (zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu).

3

Żółtka wymieszaj z sosem Łowicz.

4

Dodaj do boczku i podsmaż ok. 5 minut na małym ogniu.

5

Ugotowany makaron zmieszaj z sosem i posyp tartym parmezanem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły