Spaghetti a’la Carbonara
maspexdigital
Szybki przepis na spaghetti a’la carbonara. Przygotuj sos uniwersalny jasny Łowicz, makaron spaghetti, boczek, żółtko, parmezan i olej. Pokrój boczek i podsmaż na oleju. Ugotuj makaron. Sos Łowicz wymieszaj z jajkiem i dodaj do boczku. Polej nim gotowy makaron, a całość posyp serem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
906
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
66
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybki przepis na spaghetti a’la carbonara. Przygotuj sos uniwersalny jasny Łowicz, makaron spaghetti, boczek, żółtko, parmezan i olej. Pokrój boczek i podsmaż na oleju. Ugotuj makaron. Sos Łowicz wymieszaj z jajkiem i dodaj do boczku. Polej nim gotowy makaron, a całość posyp serem.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. sos uniwersalny jasny łowicz
200 g makaron spaghetti lubella
300 g boczek wieprzowy
2 szt. żółtko jaja kurzego
10 g parmezan tarty
1 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
W międzyczasie ugotuj makaron (zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu).
Żółtka wymieszaj z sosem Łowicz.
Dodaj do boczku i podsmaż ok. 5 minut na małym ogniu.
Ugotowany makaron zmieszaj z sosem i posyp tartym parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
906
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
66
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.