0

Składniki

200 Gramów
1 Opakowanie
300 Gramów
boczek wieprzowy
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
10 Gramów
Parmezan tarty
1 Łyżka
olej słonecznikowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
  2. W międzyczasie ugotuj makaron (zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu).
  3. Żółtka wymieszaj z sosem Łowicz.
  4. Dodaj do boczku i podsmaż ok. 5 minut na małym ogniu.
  5. Ugotowany makaron zmieszaj z sosem i posyp tartym parmezanem.

Podobne przepisy

Makaron nadziewany serkiem z pomidorami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron nadziewany serkiem z pomidorami

Ketchupowe spaghetti z serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ketchupowe spaghetti z serem

Bataty z masłem orzechowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Bataty z masłem orzechowym

Karkówka z kaszą w sosie musztardowo-miodowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Karkówka z kaszą w sosie musztardowo-miodowym

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Kotleciki z kaszy w sosie chrzanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy w sosie chrzanowym

Łosoś z warzywami w białym sosie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Łosoś z warzywami w białym sosie

Pieczone kofty w jasnym sosie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczone kofty w jasnym sosie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!