0

Składniki

1 Opakowanie
Sos uniwersalny jasny Łowicz
200 Gramów
makaron spaghetti Lubella
300 Gramów
boczek wieprzowy
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
10 Gramów
Parmezan tarty
1 Łyżka
olej słonecznikowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
  2. W międzyczasie ugotuj makaron (zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu).
  3. Żółtka wymieszaj z sosem Łowicz.
  4. Dodaj do boczku i podsmaż ok. 5 minut na małym ogniu.
  5. Ugotowany makaron zmieszaj z sosem i posyp tartym parmezanem.

Podobne przepisy

Makaron nadziewany serkiem z pomidorami

Łatwy Do 40 min.

Bataty z masłem orzechowym

Łatwy Do 1 godz.

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz.

Cordon bleu

Średni Do 40 min.

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Łatwy Do 1 godz.

Karkówka z kaszą w sosie musztardowo-miodowym

Łatwy Do 40 min.

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!