Spaghetti
monikawis1979
Wartości odżywcze na porcję
Energia
749
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
78
gram
Tłuszcze
47
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g mięso mielone wieprzowe
400 g makaron lubella spaghetti
1 puszka pomidory krojone łowicz
1 szkl. oliwki zielone
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka oliwa z oliwek extra virgin
1 pęcz. świeża bazylia
3 łyżecz. suszony majeranek
3 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz czarny
Przygotowanie
Ugotuj makaron aldente.
Rozgrzej oliwę na patelni. Pokrój czosnek w kosteczkę i smaż na oliwie. Dodaj mięso mielone, od czasu do czasu mieszając. Dodaj pomidory krojone z puszki i zblendowane zielone oliwki. Dopraw solą, pieprzem, bazylią i majerankiem.
Ugotowany makaron wyłóż na talerz, polej sosem i posyp starym serem. Udekoruj bazylią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
749
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
78
gram
Tłuszcze
47
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.