Spaghetti
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
monikawis1979
![Spaghetti](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974566122.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g mięso mielone wieprzowe
400 g makaron lubella spaghetti
1 puszka pomidory krojone łowicz
1 szkl. oliwki zielone
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka oliwa z oliwek extra virgin
1 pęcz. świeża bazylia
3 łyżecz. suszony majeranek
3 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz czarny
Przygotowanie
1
Ugotuj makaron aldente.
2
Rozgrzej oliwę na patelni. Pokrój czosnek w kosteczkę i smaż na oliwie. Dodaj mięso mielone, od czasu do czasu mieszając. Dodaj pomidory krojone z puszki i zblendowane zielone oliwki. Dopraw solą, pieprzem, bazylią i majerankiem.
3
Ugotowany makaron wyłóż na talerz, polej sosem i posyp starym serem. Udekoruj bazylią.