0

Składniki

0.5 Sztuki
3 Sztuki
ogórki konserwowe
3 Sztuki
Papryka konserwowa
2 Sztuki
cebula
60 Dekagramów
mięso mielone
500 Dekagramów
pieczarki
90 Gramów
3 Łyżki
ketchup Kotlin łagodny
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Pęczek
świeża bazylia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso podsmażamy na patelni.
  2. Makaron gotujemy al dente.
  3. Pieczarki, cebulę, ogórki i paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Podsmażamy na patelni.
  4. Dodajemy podsmażone warzywa do mięsa i wlewamy koncentrat pomidorowy oraz 3 łyżki ketchupu. Całość podgrzewamy mieszając. Doprawiamy do smaku.
  5. Podajemy makaron polany gorącym sosem.

Opis

Spaghetti to prosty pomysł na danie dla każdego z wykorzystaniem ogórków konserwowych i pieczarek.

Podobne przepisy

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Schab z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Przepis
Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Lasagne pod pierzynką

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!