Spaghetti
konkurs
Spaghetti to prosty pomysł na danie dla każdego z wykorzystaniem ogórków konserwowych i pieczarek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
917
kcal
Białka
75
gram
Węglowodany
89
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Spaghetti to prosty pomysł na danie dla każdego z wykorzystaniem ogórków konserwowych i pieczarek.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 szt. makaron lubella spaghetti
3 szt. ogórki konserwowe krakus
3 szt. papryka konserwowa
2 szt. cebula
60 dag. mięso mielone
500 dag. pieczarki
90 g koncentrat pomidorowy łowicz
3 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 pęcz. świeża bazylia
Przygotowanie
Mięso podsmażamy na patelni.
Makaron gotujemy al dente.
Pieczarki, cebulę, ogórki i paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Podsmażamy na patelni.
Dodajemy podsmażone warzywa do mięsa i wlewamy koncentrat pomidorowy oraz 3 łyżki ketchupu. Całość podgrzewamy mieszając. Doprawiamy do smaku.
Podajemy makaron polany gorącym sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
917
kcal
Białka
75
gram
Węglowodany
89
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.