Spaghetti

konkurs
Spaghetti

Średnia 0 / 0

Oceń!

Spaghetti to prosty pomysł na danie dla każdego z wykorzystaniem ogórków konserwowych i pieczarek.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 szt. makaron lubella spaghetti

3 szt. ogórki konserwowe krakus

3 szt. papryka konserwowa

2 szt. cebula

60 dag. mięso mielone

500 dag. pieczarki

90 g koncentrat pomidorowy łowicz

3 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 pęcz. świeża bazylia

Przygotowanie


Mięso podsmażamy na patelni.

Makaron gotujemy al dente.

Pieczarki, cebulę, ogórki i paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Podsmażamy na patelni.

Dodajemy podsmażone warzywa do mięsa i wlewamy koncentrat pomidorowy oraz 3 łyżki ketchupu. Całość podgrzewamy mieszając. Doprawiamy do smaku.

Podajemy makaron polany gorącym sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

917

kcal

Białka

75

gram

Węglowodany

89

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły