Spaghetti

konkurs
Spaghetti

0

0 / 0

Spaghetti to prosty pomysł na danie dla każdego z wykorzystaniem ogórków konserwowych i pieczarek.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 szt. makaron lubella spaghetti

3 szt. ogórki konserwowe krakus

3 szt. papryka konserwowa

2 szt. cebula

60 dag. mięso mielone

500 dag. pieczarki

90 g koncentrat pomidorowy łowicz

3 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 pęcz. świeża bazylia

Przygotowanie


1

Mięso podsmażamy na patelni.

2

Makaron gotujemy al dente.

3

Pieczarki, cebulę, ogórki i paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Podsmażamy na patelni.

4

Dodajemy podsmażone warzywa do mięsa i wlewamy koncentrat pomidorowy oraz 3 łyżki ketchupu. Całość podgrzewamy mieszając. Doprawiamy do smaku.

5

Podajemy makaron polany gorącym sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

917

kcal

Białka

75

gram

Węglowodany

89

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły