0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
makaron Lubella świdry
5 Sztuk
ogórki konserwowe
5 Sztuk
Papryka konserwowa
2 Sztuki
cebula
60 Dekagramów
mięso mielone
0.5 Kilograma
pieczarki
1 Sztuka
3 Łyżki
ketchup
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Pęczek
świeża bazylia
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
  2. Pieczarki kroimy w paski i podsmażamy.
  3. Mięso mielone dodajemy do cebuli i smażymy.
  4. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
  5. Makaron gotujemy al dente.
  6. Do zmieszanych składników dodajemy pieczarki. Doprawiamy i dusimy przez kilka minut.
  7. Dodajemy koncentrat, ketchup i przyprawy. Całość gotujemy i mieszamy.
  8. Makaron wykładamy na talerz, polewany sosem i dekorujemy świeżą bazylią.

Opis

Spaghetti w nowoczesnym wydaniu z makaronem świderki od Lubelli.

Podobne przepisy

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Syciliaano Paradizo

Przepis
Średni Do 1 godz
Syciliaano Paradizo

Leczo wegetariańskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!