Spaghetti
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Spaghetti](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973738772.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne danie.
1
0 / 0
Pyszne danie.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 łyżecz. chili
300 g makaron lubella spaghetti
300 g boczek wędzony
50 g parmezan
1 szt. czosnek
1 szt. nać pietruszki
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy al. dente.
2
Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na wolnym ogniu tak, aby częściowo się wytopił. Czosnek, z wyjątkiem dwóch ząbków, obieramy i drobno kroimy.
3
Dodajemy czosnek, chilli i krótko obsmażamy.
4
Ściągamy z ognia, dodajemy 2 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę, mieszamy.
5
Gorący makaron mieszamy z sosem i pokrojoną pietruszką. Podajemy posypany parmezanem. Przystrajamy listkiem pietruszki.