1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
chili
300 Gramów
300 Gramów
boczek wędzony
50 Gramów
parmezan
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al. dente.
  2. Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na wolnym ogniu tak, aby częściowo się wytopił. Czosnek, z wyjątkiem dwóch ząbków, obieramy i drobno kroimy.
  3. Dodajemy czosnek, chilli i krótko obsmażamy.
  4. Ściągamy z ognia, dodajemy 2 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę, mieszamy.
  5. Gorący makaron mieszamy z sosem i pokrojoną pietruszką. Podajemy posypany parmezanem. Przystrajamy listkiem pietruszki.

Opis

Pyszne danie.

Podobne przepisy

Spaghetti z czosnkiem i chili

Przepis
Łatwy Do 15 min
Spaghetti z czosnkiem i chili

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Przepis
Średni Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Kokardki z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z kurczakiem

Łazanki z cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Łazanki z cukinią

Spaghetti z pietruszkowym pesto

Przepis
Łatwy Do 15 min
Spaghetti z pietruszkowym pesto

Spaghetti alla carbonara

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti alla carbonara

Spaghetti z małżami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z małżami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!