Spagetti ze szpinakiem i serem roquefort

m7
Spagetti ze szpinakiem i serem roquefort

0

0 / 0

Szybki i prosty przepis. Jeśli masz mało czasu a potrzebujesz czegoś orginalnego by zachwycić gości ciekawym smakiem, ten przepis jest dla Ciebie.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

125 g ser roquefort

450 g szpinak mrożony

400 g makaron spaghetti

Przygotowanie


1

Natawiamy makaron.

2

Na patelni przysmażamy szpinak. Ważne aby dobrze odparować wode. Ja najczęściej używam mrożonego ale jeśli ktoś woli może również użyć świeżego.

3

Kiedy woda dobrze odparuje dodajemy pokrojony ser i mieszamy do momętu aż składniki zleją się w jedna mase.

4

podawać z makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

652

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

94

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły