Spagetti ze szpinakiem i serem roquefort

m7
Spagetti ze szpinakiem i serem roquefort

Średnia 0 / 0

Oceń!

Szybki i prosty przepis. Jeśli masz mało czasu a potrzebujesz czegoś orginalnego by zachwycić gości ciekawym smakiem, ten przepis jest dla Ciebie.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

125 g ser roquefort

450 g szpinak mrożony

400 g makaron spaghetti

Przygotowanie


Natawiamy makaron.

Na patelni przysmażamy szpinak. Ważne aby dobrze odparować wode. Ja najczęściej używam mrożonego ale jeśli ktoś woli może również użyć świeżego.

Kiedy woda dobrze odparuje dodajemy pokrojony ser i mieszamy do momętu aż składniki zleją się w jedna mase.

podawać z makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

652

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

94

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły