Spagetti ze szpinakiem i serem roquefort
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Spagetti ze szpinakiem i serem roquefort](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976130427.jpeg&w=3840&q=75)
Szybki i prosty przepis. Jeśli masz mało czasu a potrzebujesz czegoś orginalnego by zachwycić gości ciekawym smakiem, ten przepis jest dla Ciebie.
0
0 / 0
Szybki i prosty przepis. Jeśli masz mało czasu a potrzebujesz czegoś orginalnego by zachwycić gości ciekawym smakiem, ten przepis jest dla Ciebie.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
125 g ser roquefort
450 g szpinak mrożony
400 g makaron spaghetti
Przygotowanie
1
Natawiamy makaron.
2
Na patelni przysmażamy szpinak. Ważne aby dobrze odparować wode. Ja najczęściej używam mrożonego ale jeśli ktoś woli może również użyć świeżego.
3
Kiedy woda dobrze odparuje dodajemy pokrojony ser i mieszamy do momętu aż składniki zleją się w jedna mase.
4
podawać z makaronem.