Spagetti ze szpinakiem i serem roquefort
m7
Szybki i prosty przepis. Jeśli masz mało czasu a potrzebujesz czegoś orginalnego by zachwycić gości ciekawym smakiem, ten przepis jest dla Ciebie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
652
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybki i prosty przepis. Jeśli masz mało czasu a potrzebujesz czegoś orginalnego by zachwycić gości ciekawym smakiem, ten przepis jest dla Ciebie.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
125 g ser roquefort
450 g szpinak mrożony
400 g makaron spaghetti
Przygotowanie
Natawiamy makaron.
Na patelni przysmażamy szpinak. Ważne aby dobrze odparować wode. Ja najczęściej używam mrożonego ale jeśli ktoś woli może również użyć świeżego.
Kiedy woda dobrze odparuje dodajemy pokrojony ser i mieszamy do momętu aż składniki zleją się w jedna mase.
podawać z makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
652
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.