0

Składniki

0.5 Kilograma
mięso mielone wołowe
1 Szczypta
bazylia
1 Łyżeczka
sól
500 Gramów
Przecier pomidorowy 100%
0.5 Szklanki
oliwa z oliwek
1 Sztuka
Paczka spaghetti semolinowego
2 Sztuki
Puszka pomidorów bez skórki ,bez konserwantów
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Łyżka
Ser parmezan lub grano padana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na rozgrzana oliwę pokroić w talarki 2-3 zbąki czosnku, w chwili kiedy się czosnek zaszkli dodać przecier, posolić przykryć pokrywka i dusic na bardzo małym ogniu az do momentu uzyskania baaardzo gęstego sosu.
  2. Na drugiej patelni usmażyć wołowinę, którą solimy na samym końcu.
  3. Usmażoną dodajemy do sosu,na końcu dodajemy bazylię ( niekoniecznie )
  4. Na talerzu sypiemy startym serem.

Opis

Kilka miesięcy mieszkałam w neapolu, pokochałam kuchnię włoską, jezeli spagetti lub makatron to tylko wg. Włoskiego przepisu !

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!