0

Składniki

0.5 Kilograma
mięso mielone wołowe
1 Szczypta
bazylia
1 Łyżeczka
sól
500 Gramów
Przecier pomidorowy 100%
0.5 Szklanki
oliwa z oliwek
1 Sztuka
Paczka spaghetti semolinowego
2 Sztuki
Puszka pomidorów bez skórki ,bez konserwantów
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Łyżka
Ser parmezan lub grano padana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na rozgrzana oliwę pokroić w talarki 2-3 zbąki czosnku, w chwili kiedy się czosnek zaszkli dodać przecier, posolić przykryć pokrywka i dusic na bardzo małym ogniu az do momentu uzyskania baaardzo gęstego sosu.
  2. Na drugiej patelni usmażyć wołowinę, którą solimy na samym końcu.
  3. Usmażoną dodajemy do sosu,na końcu dodajemy bazylię ( niekoniecznie )
  4. Na talerzu sypiemy startym serem.

Opis

Kilka miesięcy mieszkałam w neapolu, pokochałam kuchnię włoską, jezeli spagetti lub makatron to tylko wg. Włoskiego przepisu !

Podobne przepisy

Makaron ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron ze szpinakiem

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jogurtem i ketchupem

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Przepis
Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Kokardki z cukinią i łososiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!