Spagetti bolognese

m7
Spagetti bolognese

0

3.6 / 9

Kilka miesięcy mieszkałam w Neapolu, pokochałam kuchnię włoską. Jeżeli spaghetti lub makaron to tylko wg włoskiego przepisu !

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kg mięso mielone wołowe

1 szcz. bazylia

1 łyżeczka sól

500 g przecier pomidorowy łowicz

0.50 szkl. oliwa z oliwek

1 szt. opakowanie spaghetti semolinowego

2 szt. pomidory krojone łowicz

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżka parmezan tarty

Przygotowanie


1

Na rozgrzaną oliwę pokroić w talarki 2-3 ząbki czosnku. Kiedy się czosnek zaszkli dodać przecier. Posolić, przykryć pokrywką i dusić na bardzo małym ogniu aż do momentu uzyskania baaardzo gęstego sosu.

2

Na drugiej patelni usmażyć wołowinę, którą solimy na samym końcu.

3

Usmażoną dodać do sosu, na końcu dodać bazylię (niekoniecznie).

4

Na talerzu posypać startym serem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły