Sos z żeberek i łopatki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sos z żeberek i łopatki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976641395.jpeg&w=3840&q=75)
Sos z żeberek i łopatki.
0
0 / 0
Sos z żeberek i łopatki.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
0.50 szkl. olej
4 szt. żeberka wieprzowe
1 szt. cebula
1 szt. bulion drobiowy
1 szt. kostka mięsna
8 szt. ziele angielskie
20 dag. wieprzowina łopatka
0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Mięso pokroić (łopatkę). Smażyć na rozgrzanym oleju
W drugiej patelni smażyć na rozgrzanym oleju żeberka (ja smażyłam osobno ze względu że mięsa te się nie równo smażą, oraz dlatego że jak bym wrzuciła wszystko na patelnie to płyn z mięsa sprawił by że mięso zamiast się smażyć zaczęło by się dusić od razu).
Odlać nadmiar oleju, podlać wodą i wrzucić oba mięsa do jednego garnka.
Cebulę dusić z dodatkiem vegety. Przełożyć cebulę do sosu, rozrobić go mąką z wodą. Dokładnie mieszać.