Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
0.5 Szklanki
olej
4 Sztuki
żeberka wieprzowe
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
bulion
1 Sztuka
Kostka mięsna
8 Sztuk
ziele angielskie
20 Dekagramów
wieprzowina łopatka
0.5 Szklanki
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. mięso kroimy (łopatkę). smażymy na rozgrzanym oleju
  2. smażymy na rozgrzanym oleju żeberka (ja smażyłam osobno ze względu że mięsa te się nie równo smażą, oraz dlatego że jak bym wrzuciła wszystko na patelnie to płyn z mięsa sprawił by że mięso zamiast się smażyć zaczęło by się dusić od razu)
  3. odlewamy nadmiar oleju, podlewamy wodą i wrzucamy oba mięska,sos z żeberek i łopatki
  4. dusimy cebulę z dodatkiem vegety
  5. dodajemy cebulę do sosu, rozrabiamy mąkę z wodą
  6. dodajemy rozrobioną mąkę do sosu (musi się gotować) ciągle mieszając. pogotować chwilę. Smacznego

Opis

sos z żeberek i łopatki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!