Sos z żeberek i łopatki

m7
Sos z żeberek i łopatki

0

0 / 0

Sos z żeberek i łopatki.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

0.50 szkl. olej

4 szt. żeberka wieprzowe

1 szt. cebula

1 szt. bulion drobiowy

1 szt. kostka mięsna

8 szt. ziele angielskie

20 dag. wieprzowina łopatka

0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Mięso pokroić (łopatkę). Smażyć na rozgrzanym oleju

2

W drugiej patelni smażyć na rozgrzanym oleju żeberka (ja smażyłam osobno ze względu że mięsa te się nie równo smażą, oraz dlatego że jak bym wrzuciła wszystko na patelnie to płyn z mięsa sprawił by że mięso zamiast się smażyć zaczęło by się dusić od razu).

3

Odlać nadmiar oleju, podlać wodą i wrzucić oba mięsa do jednego garnka.

4

Cebulę dusić z dodatkiem vegety. Przełożyć cebulę do sosu, rozrobić go mąką z wodą. Dokładnie mieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

856

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

71

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły