0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
0.5 Szklanki
olej
4 Sztuki
żeberka wieprzowe
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
bulion
1 Sztuka
Kostka mięsna
8 Sztuk
ziele angielskie
20 Dekagramów
wieprzowina łopatka
0.5 Szklanki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. mięso kroimy (łopatkę). smażymy na rozgrzanym oleju
  2. smażymy na rozgrzanym oleju żeberka (ja smażyłam osobno ze względu że mięsa te się nie równo smażą, oraz dlatego że jak bym wrzuciła wszystko na patelnie to płyn z mięsa sprawił by że mięso zamiast się smażyć zaczęło by się dusić od razu)
  3. odlewamy nadmiar oleju, podlewamy wodą i wrzucamy oba mięska,sos z żeberek i łopatki
  4. dusimy cebulę z dodatkiem vegety
  5. dodajemy cebulę do sosu, rozrabiamy mąkę z wodą
  6. dodajemy rozrobioną mąkę do sosu (musi się gotować) ciągle mieszając. pogotować chwilę. Smacznego

Opis

sos z żeberek i łopatki

Podobne przepisy

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 20 min.

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz.

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz.

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz.

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!