0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
0.5 Szklanki
olej
4 Sztuki
żeberka wieprzowe
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
bulion
1 Sztuka
Kostka mięsna
8 Sztuk
ziele angielskie
20 Dekagramów
wieprzowina łopatka
0.5 Szklanki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. mięso kroimy (łopatkę). smażymy na rozgrzanym oleju
  2. smażymy na rozgrzanym oleju żeberka (ja smażyłam osobno ze względu że mięsa te się nie równo smażą, oraz dlatego że jak bym wrzuciła wszystko na patelnie to płyn z mięsa sprawił by że mięso zamiast się smażyć zaczęło by się dusić od razu)
  3. odlewamy nadmiar oleju, podlewamy wodą i wrzucamy oba mięska,sos z żeberek i łopatki
  4. dusimy cebulę z dodatkiem vegety
  5. dodajemy cebulę do sosu, rozrabiamy mąkę z wodą
  6. dodajemy rozrobioną mąkę do sosu (musi się gotować) ciągle mieszając. pogotować chwilę. Smacznego

Opis

sos z żeberek i łopatki

Podobne przepisy

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!