Sos z żeberek i łopatki
m7
Sos z żeberek i łopatki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
856
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
71
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sos z żeberek i łopatki.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
0.50 szkl. olej
4 szt. żeberka wieprzowe
1 szt. cebula
1 szt. bulion drobiowy
1 szt. kostka mięsna
8 szt. ziele angielskie
20 dag. wieprzowina łopatka
0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Mięso pokroić (łopatkę). Smażyć na rozgrzanym oleju
W drugiej patelni smażyć na rozgrzanym oleju żeberka (ja smażyłam osobno ze względu że mięsa te się nie równo smażą, oraz dlatego że jak bym wrzuciła wszystko na patelnie to płyn z mięsa sprawił by że mięso zamiast się smażyć zaczęło by się dusić od razu).
Odlać nadmiar oleju, podlać wodą i wrzucić oba mięsa do jednego garnka.
Cebulę dusić z dodatkiem vegety. Przełożyć cebulę do sosu, rozrobić go mąką z wodą. Dokładnie mieszać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
856
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
71
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.