Sos z żeberek

m7
Sos z żeberek

1

0 / 0

sos wyśmienity do ziemniaków lub kopytek

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


7 porcji

Składniki

200 śmietana

1 kostka czosnek

2 szt. marchew

1 szt. nać pietruszki

1 szt. cebula

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

70 dag. żeberka wieprzowe

40 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Żeberka obsmażamy na oleju na rumiano, przekładamy do garnka dodając pietruszkę i marchewkę. Pieczarki smażymy na maśle do odparowania wody, dokładamy do żeberek. Cebulkę także podsmażmy i dokładamy do garnka.

2

Gotujemy do miękkości żeberek, wyjmujemy marchewkę i kroimy ja w kostkę, następnie zaprawiamy mąką, śmietana i doprawiamy do smaku czosnkiem, sola i pieprzem, dosypujemy koperek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

370

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły