Sos z suszonych grzybków

m7
Sos z suszonych grzybków

0

0 / 0

wspaniały do makaronu i gołąbków

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

1 szt. kostka rosołowa

2 łyżka grzyby suszone

2 łyżka mąka pszenna tortowa

2 łyżka śmietana 12%

0.50 szkl. woda

Przygotowanie


1

Grzyby namoczyć prze noc. Na drugi dzień wyjąć z wody, pokroić na małe kawałeczki i zagotować w wodzie,w której się moczyły. Dodać kostkę bulionową i doprawić Vegeta i pieprzem.Z wody i mąki zrobić podbitkę i zagęścić nią sos. Na końcu podbić śmietaną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły