Sos z suszonych grzybków
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sos z suszonych grzybków](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974728243.jpeg&w=3840&q=75)
wspaniały do makaronu i gołąbków
0
0 / 0
wspaniały do makaronu i gołąbków
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
1 szt. kostka rosołowa
2 łyżka grzyby suszone
2 łyżka mąka pszenna tortowa
2 łyżka śmietana 12%
0.50 szkl. woda
Przygotowanie
1
Grzyby namoczyć prze noc. Na drugi dzień wyjąć z wody, pokroić na małe kawałeczki i zagotować w wodzie,w której się moczyły. Dodać kostkę bulionową i doprawić Vegeta i pieprzem.Z wody i mąki zrobić podbitkę i zagęścić nią sos. Na końcu podbić śmietaną.