Sos z mięsa wołowego

m7
Sos z mięsa wołowego

0

4.5 / 2

Świetny sos z kawałkami mięsa. Idealny do kopytek.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

200 śmietana 18%

1 kost. bulion grzybowy

1 szt. cebula

2 szt. marchew

1 szt. nać pietruszki

1 szt. seler

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

2 łyżka koper ogrodowy

80 dek. mięso wołowo - drobiowe

50 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

Mięsko pokroić na plastry i delikatnie rozbić. Pieczarki podsmażyć na maśle do odparowania wody, cebulkę podsmażyć na rumiano.

2

Do garnka włożyć mięso, pietruszkę, marchewką, selera, pieczarki, bulion. Gotować aż mięso będzie miękkie.

3

Ugotowaną marchewkę kroić w kostkę i ponownie włożyć ją do sosu.

4

Mąkę rozrobić w małej ilości wody i zaprawić sos. Dodać śmietanę, sól, pieprz. Na koniec posypać koperkiem.

5

Sos świetnie smakuje z podsmażonymi kopytkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły