Example thumb
0

Składniki

0.5 Kilograma
Kurki
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
0.5 Kostki
masło
1 Sztuka
Kubek śmietany lub jogurtu naturalnego
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kurki oczyścić i pokroić, niezbyt drobno.
  2. usmażyć na maśle dodając sól i pieprz.
  3. w wersji z cebulą i czosnkiem: posiekać drobno cebulę i ząbek czosnku - zeszklićna maśle - dodać grzyby, doprawić.
  4. gdy kurki zmiękną, dodać smietanę/jogurt uważając by sos się nie zważył.

Opis

Bardzo prosty sos z kurek pasuje do makaronu i placków ziemniaczanych. Polecam każdemu kto lubi pieprzny samk tych grzybów.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!