Example thumb
0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 36%
3 Łyżki
mąka
70 Dekagramów
Filet z kury
50 Dekagramów
grzyby leśne
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Fileta z kurczaka kroimy w paski i obsmażamy na oleju na rumiano, przekładamy do garnka, dodajemy grzyby, zalewamy wodą tak by pokryć składniki i gotujemy około 30 minut. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, zaprawiamy, dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy z ryżem.Grzyby jeśli są świeże należy je gotować znacznie dłużej, do sosu wykorzystałam wcześniej przygotowane i zamrożone grzyby.

Opis

smacznie... zapachy lasu :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!