0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 36%
3 Łyżki
mąka
70 Dekagramów
Filet z kury
50 Dekagramów
grzyby leśne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fileta z kurczaka kroimy w paski i obsmażamy na oleju na rumiano, przekładamy do garnka, dodajemy grzyby, zalewamy wodą tak by pokryć składniki i gotujemy około 30 minut. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, zaprawiamy, dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy z ryżem.Grzyby jeśli są świeże należy je gotować znacznie dłużej, do sosu wykorzystałam wcześniej przygotowane i zamrożone grzyby.

Opis

smacznie... zapachy lasu :)

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Diabelskie Pappardelle

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Pappardelle

Kopytka w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Makaron Lubella Spaghetti z wędzonym węgorzem w sosie koperk...

Łatwy Do 15 min
Makaron Lubella Spaghetti z wędzonym węgorzem w sosie koperk...

Penne pod pesto z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Polędwiczki w sosie myśliwskim

Łatwy Do 40 min
Polędwiczki w sosie myśliwskim

Zapiekane naleśniki z warzywami

Łatwy Do 40 min
Zapiekane naleśniki z warzywami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!