Sos z fileta z kurczaka z leśnymi grzybkami

m7
Sos z fileta z kurczaka z leśnymi grzybkami

0

0 / 0

smacznie... zapachy lasu :)

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

250 śmietana 36%

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

70 dag. filet z kury

50 dag. grzyby leśne

Przygotowanie


1

Fileta z kurczaka kroimy w paski i obsmażamy na oleju na rumiano, przekładamy do garnka, dodajemy grzyby, zalewamy wodą tak by pokryć składniki i gotujemy około 30 minut. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, zaprawiamy, dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy z ryżem.Grzyby jeśli są świeże należy je gotować znacznie dłużej, do sosu wykorzystałam wcześniej przygotowane i zamrożone grzyby.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

309

kcal

Białka

40

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły