Sos z fileta z kurczaka z leśnymi grzybkami
m7
smacznie... zapachy lasu :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
309
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
smacznie... zapachy lasu :)
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
250 śmietana 36%
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
70 dag. filet z kury
50 dag. grzyby leśne
Przygotowanie
Fileta z kurczaka kroimy w paski i obsmażamy na oleju na rumiano, przekładamy do garnka, dodajemy grzyby, zalewamy wodą tak by pokryć składniki i gotujemy około 30 minut. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, zaprawiamy, dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy z ryżem.Grzyby jeśli są świeże należy je gotować znacznie dłużej, do sosu wykorzystałam wcześniej przygotowane i zamrożone grzyby.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
309
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.