Sos z fileta z kurczaka z leśnymi grzybkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sos z fileta z kurczaka z leśnymi grzybkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975518071.jpeg&w=3840&q=75)
smacznie... zapachy lasu :)
0
0 / 0
smacznie... zapachy lasu :)
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
250 śmietana 36%
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
70 dag. filet z kury
50 dag. grzyby leśne
Przygotowanie
1
Fileta z kurczaka kroimy w paski i obsmażamy na oleju na rumiano, przekładamy do garnka, dodajemy grzyby, zalewamy wodą tak by pokryć składniki i gotujemy około 30 minut. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, zaprawiamy, dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy z ryżem.Grzyby jeśli są świeże należy je gotować znacznie dłużej, do sosu wykorzystałam wcześniej przygotowane i zamrożone grzyby.