Sos winogronowy

m7

Można podawać do makaronów, ryżu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
254
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Można podawać do makaronów, ryżu
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.25 l śmietana
2 szt. żółtko jaja kurzego
25 dag. winogrona
1 dag. mąka ziemniaczana
5 dag. cukier
Przygotowanie
Winogrona opłukać, usunąć ogonki, przetrzeć. Połowę śmietanki podgrzać, resztę śmietanki rozmieszać z mąką ziemniaczaną, połączyć z podgrzaną śmietaną i zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać po trochu śmietanki, ucierając zmieszać z przetartymi winogronami, dobrze wymieszać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
254
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.