Sos warzywny "grecki"

m7
Sos warzywny "grecki"

0

0 / 0

Sos nadaje się do ryby po grecku.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. cukier

1 szczyp. kwasek cytrynowy

15 dag. cebula

15 dag. seler

10 dag. korzeń pietruszki

20 dag. marchew

5 dag. koncentrat pomidorowy łowicz

0.50 łyżecz. papryka ostra

0.50 łyżka musztarda

Przygotowanie


1

Oczyszczone warzywa pokroić w paseczki, cebulę w plastry. Włożyć na rozgrzany olej, podsmażyć, dodać kilka łyżek gorącej wody, posolić, przykryć i dusić około 15 minut.

2

Do zupełnie miękkich warzyw dodać koncentrat, musztardę, kwasek i pozostałe przyprawy. Wymieszać i zagotować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły