Sos warzywny "grecki"
m7
Sos nadaje się do ryby po grecku.
0
0 / 0
Sos nadaje się do ryby po grecku.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
1 szcz. cukier
1 szcz. kwasek cytrynowy
15 dek. cebula
15 dek. seler
10 dek. korzeń pietruszki
20 dek. marchew
5 dek. koncentrat pomidorowy łowicz
0.50 łyżeczka papryka ostra
0.50 łyżka musztarda
Przygotowanie
1
Oczyszczone warzywa pokroić w paseczki, cebulę w plastry. Włożyć na rozgrzany olej, podsmażyć, dodać kilka łyżek gorącej wody, posolić, przykryć i dusić około 15 minut.
2
Do zupełnie miękkich warzyw dodać koncentrat, musztardę, kwasek i pozostałe przyprawy. Wymieszać i zagotować.