0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
Kwasek cytrynowy
15 Dekagramów
cebula
15 Dekagramów
seler
10 Dekagramów
korzeń pietruszki
20 Dekagramów
marchew
5 Dekagramów
koncentrat pomidorowy
0.5 Łyżeczki
papryka ostra
0.5 Łyżki
musztarda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Oczyszczone warzywa pokroić w paseczki, cebulę w plastry. Włożyć na rozgrzany olej, podsmażyć, dodać kilka łyżek gorącej wody, posolić, przykryć i dusić około 15 minut.
  2. Do zupełnie miękkich warzyw dodać koncentrat, musztardę, kwasek i pozostałe przyprawy. Wymieszać i zagotować.

Opis

nadaje się do ryby po grecku

Podobne przepisy

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!