Sos tatarski

uwielbiampl
Sos tatarski

Średnia 0 / 0

Oceń!

Sos tatarski podawany z jajkami, rybą, mięsami.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 puszka groszek zielony konserwowy

1 puszka pieczarki marynowane

1 puszka ogórek konserwowy

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

1 szkl. majonez

0.30 szkl. musztarda

2 szt. cebula

Przygotowanie


Konserwowe ogórki, konserwowe pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę.

Groszek konserwowy odsączamy z zalewy i mieszamy z ogórkami, pieczarkami i cebulą.

Majonez mieszamy z musztardą i dodajemy do pokrojonych składników.

Doprawiamy pieprzem i solą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

347

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły