Sos tatarski
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Sos tatarski](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976291905.jpeg&w=3840&q=75)
Sos tatarski podawany z jajkami, rybą, mięsami.
3
0 / 0
Sos tatarski podawany z jajkami, rybą, mięsami.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 puszka groszek zielony konserwowy
1 puszka pieczarki marynowane
1 puszka ogórek konserwowy
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
1 szkl. majonez
0.30 szkl. musztarda
2 szt. cebula
Przygotowanie
1
Konserwowe ogórki, konserwowe pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę.
2
Groszek konserwowy odsączamy z zalewy i mieszamy z ogórkami, pieczarkami i cebulą.
3
Majonez mieszamy z musztardą i dodajemy do pokrojonych składników.
4
Doprawiamy pieprzem i solą.