Sos tatarski
uwielbiampl
Sos tatarski podawany z jajkami, rybą, mięsami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
347
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
Sos tatarski podawany z jajkami, rybą, mięsami.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 puszka groszek zielony konserwowy
1 puszka pieczarki marynowane
1 puszka ogórek konserwowy
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
1 szkl. majonez
0.30 szkl. musztarda
2 szt. cebula
Przygotowanie
Konserwowe ogórki, konserwowe pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę.
Groszek konserwowy odsączamy z zalewy i mieszamy z ogórkami, pieczarkami i cebulą.
Majonez mieszamy z musztardą i dodajemy do pokrojonych składników.
Doprawiamy pieprzem i solą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
347
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.