1

Składniki

1 Puszka
groszek zielony konserwowy
1 Puszka
Pieczarki marynowane
1 Puszka
ogórek konserwowy
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szklanka
majonez
0.3 Szklanki
musztarda
2 Sztuki
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Konserwowe ogórki, konserwowe pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę.
  2. Groszek konserwowy odsączamy z zalewy i mieszamy z ogórkami, pieczarkami i cebulą.
  3. Majonez mieszamy z musztardą i dodajemy do pokrojonych składników.
  4. Doprawiamy pieprzem i solą.
  5. Podajemy z jajkami, rybą, mięsami.

Opis

Sos tatarski, który tradycyjnie robi moja siostra na Wielkanoc...

Podobne przepisy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami suszonymi i groszkiem

Paluszki z dipem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!