1

Składniki

1 Puszka
groszek zielony konserwowy
1 Puszka
Pieczarki marynowane
1 Puszka
ogórek konserwowy
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szklanka
majonez
0.3 Szklanki
musztarda
2 Sztuki
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Konserwowe ogórki, konserwowe pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę.
  2. Groszek konserwowy odsączamy z zalewy i mieszamy z ogórkami, pieczarkami i cebulą.
  3. Majonez mieszamy z musztardą i dodajemy do pokrojonych składników.
  4. Doprawiamy pieprzem i solą.
  5. Podajemy z jajkami, rybą, mięsami.

Opis

Sos tatarski, który tradycyjnie robi moja siostra na Wielkanoc...

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min.

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Paluszki z dipem

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!