Sos tatarski

m7
Sos tatarski

Średnia 0 / 0

Oceń!

Sos tatarski idealny do wędlin i jajek gotowanych. Niezastąpiony na wielkanoc.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

250 śmietana 18%

250 majonez winiary

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

200 g ogórki konserwowe krakus

200 g pieczarki konserwowe

Przygotowanie


ogórki i pieczarki pokroić w kostkę, dodać majonez i śmietanę.

wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

jeszcze raz wymieszać o odstawić do lodówki celem przegryzienia się smaków na pół godziny.

podawać do wędlin, serów i jajek gotowanych na twardo.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

119

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły