Sos tatarski
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sos tatarski](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975343155.jpeg&w=3840&q=75)
Sos tatarski idealny do wędlin i jajek gotowanych. Niezastąpiony na wielkanoc.
0
0 / 0
Sos tatarski idealny do wędlin i jajek gotowanych. Niezastąpiony na wielkanoc.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
250 śmietana 18%
250 majonez winiary
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
200 g ogórki konserwowe krakus
200 g pieczarki konserwowe
Przygotowanie
1
ogórki i pieczarki pokroić w kostkę, dodać majonez i śmietanę.
2
wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
3
jeszcze raz wymieszać o odstawić do lodówki celem przegryzienia się smaków na pół godziny.
4
podawać do wędlin, serów i jajek gotowanych na twardo.