Sos tatarski

m7

Sos tatarski idealny do wędlin i jajek gotowanych. Niezastąpiony na wielkanoc.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
119
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sos tatarski idealny do wędlin i jajek gotowanych. Niezastąpiony na wielkanoc.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
250 śmietana 18%
250 majonez winiary
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
200 g ogórki konserwowe krakus
200 g pieczarki konserwowe
Przygotowanie
ogórki i pieczarki pokroić w kostkę, dodać majonez i śmietanę.
wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
jeszcze raz wymieszać o odstawić do lodówki celem przegryzienia się smaków na pół godziny.
podawać do wędlin, serów i jajek gotowanych na twardo.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
119
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.