0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
250 Mililitrów
Majonez Winiary
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
ogórki konserwowe
200 Gramów
Pieczarki konserwowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. ogórki i pieczarki pokroić w kostkę, dodać majonez i śmietanę.
  2. wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. jeszcze raz wymieszać o odstawić do lodówki celem przegryzienia się smaków na pół godziny.
  4. podawać do wędlin, serów i jajek gotowanych na twardo.

Opis

Sos tatarski idealny do wędlin i jajek gotowanych. Niezastąpiony na wielkanoc.

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!