0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
250 Mililitrów
Majonez Winiary
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
ogórki konserwowe
200 Gramów
Pieczarki konserwowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. ogórki i pieczarki pokroić w kostkę, dodać majonez i śmietanę.
  2. wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. jeszcze raz wymieszać o odstawić do lodówki celem przegryzienia się smaków na pół godziny.
  4. podawać do wędlin, serów i jajek gotowanych na twardo.

Opis

Sos tatarski idealny do wędlin i jajek gotowanych. Niezastąpiony na wielkanoc.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!