0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
250 Mililitrów
Majonez Winiary
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
ogórki konserwowe
200 Gramów
Pieczarki konserwowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. ogórki i pieczarki pokroić w kostkę, dodać majonez i śmietanę.
  2. wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. jeszcze raz wymieszać o odstawić do lodówki celem przegryzienia się smaków na pół godziny.
  4. podawać do wędlin, serów i jajek gotowanych na twardo.

Opis

Sos tatarski idealny do wędlin i jajek gotowanych. Niezastąpiony na wielkanoc.

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!