Example thumb
0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
250 Mililitrów
Majonez Winiary
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
ogórki konserwowe
200 Gramów
Pieczarki konserwowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. ogórki i pieczarki pokroić w kostkę, dodać majonez i śmietanę.
  2. wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. jeszcze raz wymieszać o odstawić do lodówki celem przegryzienia się smaków na pół godziny.
  4. podawać do wędlin, serów i jajek gotowanych na twardo.

Opis

Sos tatarski idealny do wędlin i jajek gotowanych. Niezastąpiony na wielkanoc.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!