0

Składniki

200 Mililitrów
majonez
0.3 Łyżeczki
pieprz czarny
2 Sztuki
ogórek konserwowy
0.5 Sztuki
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę i ogórki siekamy na drobne kosteczki. Mieszamy z majonezem. Doprawiamy pieprzem.
  2. Gotowy sos układamy do salaterki, a nadmiar po prostu wkładamy do słoika po majonezie. Sos można przechowywać w lodówce nawet kilka dni.

Opis

Idealny do jajek, łososia i innych przekąsek na zimno... I na ciepło!

Podobne przepisy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!