Sos tatarski
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sos tatarski](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976695579.jpeg&w=3840&q=75)
Idealny do jajek, łososia i innych przekąsek na zimno... I na ciepło!
0
0 / 0
Idealny do jajek, łososia i innych przekąsek na zimno... I na ciepło!
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
200 majonez
0.30 łyżecz. pieprz czarny
2 szt. ogórek konserwowy
0.50 szt. cebula
Przygotowanie
1
Cebulę i ogórki siekamy na drobne kosteczki. Mieszamy z majonezem. Doprawiamy pieprzem.
2
Gotowy sos układamy do salaterki, a nadmiar po prostu wkładamy do słoika po majonezie. Sos można przechowywać w lodówce nawet kilka dni.