0

Składniki

200 Mililitrów
majonez
0.3 Łyżeczki
pieprz czarny
2 Sztuki
ogórek konserwowy
0.5 Sztuki
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę i ogórki siekamy na drobne kosteczki. Mieszamy z majonezem. Doprawiamy pieprzem.
  2. Gotowy sos układamy do salaterki, a nadmiar po prostu wkładamy do słoika po majonezie. Sos można przechowywać w lodówce nawet kilka dni.

Opis

Idealny do jajek, łososia i innych przekąsek na zimno... I na ciepło!

Podobne przepisy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!