0

Składniki

1 Szczypta
gałka muszkatołowa
225 Gramów
szpinak mrożony
1 Sztuka
Sos knorra
1 Sztuka
Mini kosteczka Knorr - czosnek
1 Sztuka
Mini kosteczka Knorr - bazylia
1 Sztuka
Mini kosteczka Knorr - pietruszka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szpinak przesmażamy na patelnii , dodając mini kostki.Sos gotujemy w garnuszku wg. Przepisu na opakowaniu.Dodajemy szpinak do niego i gałkę , mieszamy.Gotowym sosem polewamy co lubimy -makaron,mięso,rybę.

Opis

Szpinak jest moim ulubionym warzywem - ten sos pasuje i do mięsa i do ryby, mozna go jeść tez tylko z makaronem :)

Podobne przepisy

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Łatwy Do 40 min
Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!