Sos spaghetti z boczkiem i bazylią
maspexdigital
Znudziło Ci się klasyczne spaghetti? Użyj podsmażonego boczku i w prosty sposób podkręć smak tego włoskiego dania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
762
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
56
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Znudziło Ci się klasyczne spaghetti? Użyj podsmażonego boczku i w prosty sposób podkręć smak tego włoskiego dania.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron spaghetti lubella
150 g boczek
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka masło klarowane
Przygotowanie
Na maśle podsmażyć boczek z dodatkiem czosnku pokrojonego w plasterki, kolejno wlać sos i całość podgrzać.
W międzyczasie ugotować makaron wg wskazówek na opakowaniu.
Gotowe danie udekorować listkami bazylii.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
762
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
56
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.