Sos spaghetti z boczkiem i bazylią
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Sos spaghetti z boczkiem i bazylią](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975294962.jpeg&w=3840&q=75)
Znudziło Ci się klasyczne spaghetti? Użyj podsmażonego boczku i w prosty sposób podkręć smak tego włoskiego dania.
0
0 / 0
Znudziło Ci się klasyczne spaghetti? Użyj podsmażonego boczku i w prosty sposób podkręć smak tego włoskiego dania.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron spaghetti lubella
150 g boczek
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka masło klarowane
Przygotowanie
1
Na maśle podsmażyć boczek z dodatkiem czosnku pokrojonego w plasterki, kolejno wlać sos i całość podgrzać.
2
W międzyczasie ugotować makaron wg wskazówek na opakowaniu.
3
Gotowe danie udekorować listkami bazylii.