Sos spaghetti z boczkiem i bazylią

maspexdigital
Sos spaghetti z boczkiem i bazylią

Średnia 0 / 0

Oceń!

Znudziło Ci się klasyczne spaghetti? Użyj podsmażonego boczku i w prosty sposób podkręć smak tego włoskiego dania.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron spaghetti lubella

150 g boczek

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka masło klarowane

Przygotowanie


Na maśle podsmażyć boczek z dodatkiem czosnku pokrojonego w plasterki, kolejno wlać sos i całość podgrzać.

W międzyczasie ugotować makaron wg wskazówek na opakowaniu.

Gotowe danie udekorować listkami bazylii.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

762

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

72

gram

Tłuszcze

56

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły