Sos spaghetti z boczkiem i bazylią

maspexdigital
Sos spaghetti z boczkiem i bazylią

0

0 / 0

Znudziło Ci się klasyczne spaghetti? Użyj podsmażonego boczku i w prosty sposób podkręć smak tego włoskiego dania.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron spaghetti lubella

150 g boczek

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka masło klarowane

Przygotowanie


1

Na maśle podsmażyć boczek z dodatkiem czosnku pokrojonego w plasterki, kolejno wlać sos i całość podgrzać.

2

W międzyczasie ugotować makaron wg wskazówek na opakowaniu.

3

Gotowe danie udekorować listkami bazylii.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

762

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

72

gram

Tłuszcze

56

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły